κίνα αεροναυτικά γυμνάσια

Θέση φαίνεται να παίρνει η Κίνα στη διένεξη ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας – Ιαπωνίας και δείχνει τα «δόντια» της προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

 

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν σε ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια ανοικτά της κορεατικής χερσονήσου που περιλαμβάνουν τη ρίψη «δεκάδων πυραύλων», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, την ώρα που το Πεκίνο ασκεί πίεση στη σύμμαχό του Βόρεια Κορέα προκειμένου να αποκηρύξει το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Αυτά τα «μεγάλης κλίμακας» γυμνάσια πραγματοποιούνται στον κόλπο Μποχάι και στην Κίτρινη θάλασσα, ανάμεσα στην ανατολική ακτή της Κίνας και την κορεατική χερσόνησο, διευκρίνισε χες βράδυ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Δεκάδες» πλοία, περισσότερα από δέκα αεροσκάφη και υποβρύχια συμμετέχουν σε αυτά τα γυμνάσια που σκοπό έχουν να αποτελέσουν μια δοκιμή των εξοπλισμών, καθώς και της ικανότητας των στρατιωτικών να πραγματοποιούν επιθέσεις στις ακτές και να αναχαιτίζουν αεροπορικούς στόχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το υπουργείο δεν διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του πόσο θα διαρκέσουν τα γυμνάσια, όμως μια απαγόρευση τεσσάρων ημερών για την εμπορική ναυσιπλοΐα λήγει σήμερα Τρίτη.

Πριν από δύο ημέρες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ένα ψήφισμα, το οποίο υποστηρίχθηκε και από την Κίνα, που επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας για τις δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων.
Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-ουν απειλεί με τις συσκευές αυτές να κτυπήσει με πυρηνικά μέχρι το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Πεκίνο επικρίνει επίσης τα γυμνάσια που οργανώνουν κάθε χρόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα προκειμένου να αποτρέψουν τη Βόρεια Κορέα από το να επιτεθεί στη γείτονά της, με την Κίνα να βλέπει σε αυτά έναν τρόπο αύξησης της έντασης στη χερσόνησο.

Το Πεκίνο πρότεινε να υπάρξει αναστολή του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος με αντάλλαγμα να σταματήσουν τα αμερικανο – νοτιοκορεατικά γυμνάσια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY