Κίναρος ατύχημα

Κίναρος: Οι Κύπριοι δεν ξέχασαν την θυσία των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. Σε μια σεμνή και λιτή τελετή εκδήλωσαν την αγάπη τους για όσους θυσιάζονται στο ιδανικό της ελευθερίας.

Η μνήμη δεν ξεγράφει όσους έπεσαν υπερ πατρίδος. Αυτό το μήνυμα μεταφέρει η Κύπρος που τίμησε τα τρία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία έχασαν την ζωή τους στην Κίναρο.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση του πατέρα του Κωνσταντίνου Πανανά.

Ο Δήμος Αραδίππου πραγματοποίησε τελετή ονοματοδοσίας τριών οδών του εις ένδειξη μνήμης και τιμής των μελών του πληρώματος του Ελικοπτέρου Αugusta Βell 221 του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στη Βραχονησίδα Κίναρος στις 11 Φεβρουαρίου 2016. Οι τρεις δρόμοι βρίσκονται στη περιοχή Εξω Γη στις Καμάρες.

Οι τρεις αξιωματικοί του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι οι Αντιναύαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, 37 χρόνων, Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 χρόνων και Πλοίαρχος Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 χρόνων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Ηλίας Λεοντάρης, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Προκόπης Μαυραγάνης, ο Διοικητής του ΚΣΕΔ Κώστας Φυτηρής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου, συγγενείς των πεσόντων και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος και αναφορά στους τιμώμενους πεσόντες.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης ανέφερε πως…

Διαβάστε την συνέχεια στο sigmalive