ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ KIOWA ΜΕ ΕΘΝΟΣΗΜΟ

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες των ελικοπτέρων KIOWA με τα ελληνικά εθνόσημα.

 

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης KIOWA με τα ελληνικά εθνόσημα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες τα ελικόπτερα που βρίσκονται στη φάση της διαδικασίας δοκιμών στις ΗΠΑ έχουν «φορέσει» τα ελληνικά χρώματα και ετοιμάζονται για να έρθουν στην Ελλάδα.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ KIOWA ΜΕ ΕΘΝΟΣΗΜΟ

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Στρατός Ξηράς θα παραλάβει 70 ελικόπτερα KIOWA, με το συνολικό κόστος της σύμβασης να ανέρχεται στο ποσό των 44.156.061 δολαρίων και καλύπτει τη μεταφορά, την αρχική υποστήριξη και την εκπαίδευση των πληρωμάτων των ελικοπτέρων.

Από την αμερικανική πλευρά θα υπάρχει πλήρης τεχνική υποστήριξη και υποστήριξη σε ανταλλακτικά όσο τα ελικόπτερα θα είναι επιχειρησιακά στον ελληνικό στρατό, ενώ επίσης θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για δωρεάν παραχωρήσεις επιπρόσθετων ανταλλακτικών, τα οποία έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ KIOWA ΜΕ ΕΘΝΟΣΗΜΟ

Από τα 70 ελικόπτερα τα 36 θα χρησιμοποιηθούν για ανάληψη επιχειρησιακών αποστολών κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, θα διαθέτουν πλήρες πακέτο επικοινωνιών, αεροναυτιλίας – ραδιοναυτιλίας και οπλικών συστημάτων. Τα 24 θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως εκπαιδευτικά και θα έχουν βασικό εξοπλισμό επικοινωνιών και ναυτιλίας ώστε να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες.

LEAVE A REPLY