Πολεμικό Ναυτικό Ανοιχτή Αγκαλιά

Κοινωνική προσφορά ΕΔ: Το Πολεμικό Ναυτικό σηκώνει στις πλάτες του μεγάλο μέρος των αναγκών που έχουν τα νησιά για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων.

Από την Κυριακή 2 Απριλίου έως την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 δυο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού η Κανονιοφόρος ΟΡΜΗ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ, μετέφεραν στην Τήλο, την Νίσυρο και την Κω δεκαεννιαμελή αποστολή του Σωματείου ” Ανοικτή Αγκαλιά “, καθώς επίσης και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο απευθύνεται στις τοπικές κοινωνίες ακριτικών νησιωτικών περιοχών της χώρας μας.

Ένα πρόγραμμα που καλύπτει τα τεράστια κενά στο σύστημα Υγείας της χώρας.

Πολεμικό Ναυτικό Ανοιχτή Αγκαλία

Κ/Φ ΟΡΜΗ (P 230) ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Η Κανονιοφόρος ΟΡΜΗ με πλευρικό αριθμό Ρ-230 κλάσης ASHEVILLE πρώην USS GREEN BAY είναι η δεύτερη τύπου ΤΟΛΜΗ.

Η ιστορία της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κατασκευάστηκε αρχικά για την κρίση της Κούβας.

Παραχωρήθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό από το Ναυτικό των Ηνωμένων πολιτειών.

Η σχεδίαση και κατασκευή του ήταν προσανατολισμένη στην επίτευξη υψηλής ταχύτητας για αυτό και το σκάφος είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, η υπερκατασκευή από πολυεστέρα και σκελετό αλουμινίου, επιτυγχάνοντας συνολικό εκτόπισμα περί τους 230 ΤΝ, ενώ με τον αεροστρόβιλο GENERAL ELECTRIC TLM-1500 που αρχικά έφερε, ανέπτυσσε ταχύτητα 40 kts.
Το 1996 αντικαταστάθηκαν οι παλαιότερες μηχανές με δυο νέες τύπου MTU 12V 396 TE 94 .

Το 2003 έγινε αντικατάσταση του πρωραίου πυροβόλου 3”/50 από BOFFORS 40mm

Το 2005 το πυροβόλο αναβαθμίστηκε με σύστημα τροφοδοτησης βλημάτων BREDA.

Από την ενεργοποίησή της μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει σειρά αποστολών, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει συμμετάσχει σε πολλές ασκήσεις του Στόλου, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

Πέραν των επιχειρησιακών απασχολήσεων έχει συμμετάσχει σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις καθώς και λοιπές αποστολές κοινωνικού περιεχομένου.

LEAVE A REPLY