ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ

Για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) προκειμένου να συνεχίσει τις κρίσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

 

Μετά την παράδοση – παραλαβή που αναμένεται να γίνει επίσημα σήμερα το μεσημέρι, ανοίγει ο δρόμος για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) που αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι κρίσεις σε επίπεδο Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων.

Μια συνεδρίαση που αρχικά σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί το περασμένο Σάββατο το πρωί, αλλά αναβλήθηκε λόγω ενός μικρού προβλήματος υγείας που είχε ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, το οποίο όμως ήταν άνευ ουσίας και σοβαρότητας οπότε ο νέος Α/ΓΕΣ ανέλαβε από χθες το πρωί τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Το ΣΑΓΕ αναμένεται να αποφασίσει για την κάλυψη των επιτελικών θέσεων τόσο στο ΓΕΕΘΑ όσο και στο ΓΕΣ μετά τις αποστρατείες του Υπαρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΠΣ, καθώς επίσης και του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, του Διοικητή της ΑΣΔΥΣ και του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού. Επίσης το ΣΑΓΕ θα ασχοληθεί με την αντικατάσταση Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων.

Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής – χωρίς τίποτα να είναι απόλυτο – και από την παραμονή του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στο Πολεμικό Ναυτικό, παρά τα όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας, μέχρι στιγμής κενή έχει μείνει η θέση του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, καθώς ο μέχρι τώρα Αρχηγός, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης ανέλαβε Αρχηγός ΓΕΑ, αλλά και η θέση του Αντιπτέραρχου Νικόλαου Χριστόπουλου, ο οποίος διατελούσε καθήκοντα Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ και αποστρατεύτηκε με την απόφαση του τελευταίου ΚΥΣΕΑ.