ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Εύθυμη αληθινή αστυνομική ιστορία.
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ– Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

 

 

Πριν χρόνια σε νυκτερινό τροχονομικό έλεγχο. Ώρα 05,00, συνεργείο ελέγχου οχημάτων της Τροχαίας σε οδικό άξονα της πόλης, στην έξοδο του οποίου λειτουργούσαν νυκτερινά κέντρα διασκέδασης [μπουζούκια, αλλά και ”ορθόδοξα σκυλάδικα” ] της ευημερούσας εποχής, με γυναίκες, λουλουδοπόλεμο και ”βουνά” από σπασμένα πιάτα στην πίστα με τις .. γυροβολιές.

Τα τραπέζια ήταν καρφωμένα στο πάτωμα για τον περιορισμό της εκτόξευσης …”ρουκετών εδάφους-αέρος”…

—– Καλημέρα σας.

—– Ελάτε κύριε να σας βάλουμε το αλκοολόμετρο για να δούμε αν υπάρχει ένδειξη μέθης.

—– Ποιό αλκοολόμετρο ρε πιδιά. Εγώ ήπια με τα φιλαράκια μου μόνο δύο μπουκάλια ουίσκυ τον Γιάννη που περπατάει [johny Walker]. Μήπως έχετε κανένα κεσεδάκι να κατουρήσω; Τέτοια ώρα εξετάσεις ούρων ; Είναι και το ΕΚΑΒ μαζί σας ;

—– Άσε τις εξυπνάδες και φύσα.

—– Δεν μπορώ ρε πιδιά να φυσήξω. Αντί για μένα να φυσήξει η Βάνα από δίπλα μου, που είναι και συνηθισμένη ; ….. Το ίδιο πράμα είναι. Βάνα φύσα εσύ γιατί εσύ ξέρεις από φυσήματα  και γιατί εγώ έχω αρπάξει ένα άτιμο κρύωμα και δεν αντέχουν τα πλεμόνια μου.

—– Έλα τώρα τελείωνε. Άσε τις ιστορίες και δώσε μας και την άδεια.

—– Την άδεια ρε πιδιά την έχω στο μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν την κουβαλάω μαζί μου…

—– Λοιπόν να τελειώνουμε, ή φυσάς το όργανο και μας δίνεις το δίπλωμα οδήγησης, διαφορετικά στο περιπολικό, Τροχαία και αυτόφωρο, αν και δεν σε βλέπουμε να το γλυτώνεις γιατί είσαι ”ντίρλα”.

—– Βάνα τι λές ; Να φυσήξω να πάει στο διάολο ;

—– Φύσα Στέργιο μου και ότι θέλει ας γίνει. Θα με πάει σπίτι η λουλουδού η Αρετή. Εσένα παλληκάρι μου τι θές να σε φέρω ;

—– Φέρε μου Βανάκι μου ένα κουβά καφέ φραπουτσίνο και ένα ταψί σοροπιαστά μπακλαβαδάκια και κανένα καταίφι, γιατί το λαρύγγι μου είναι σαμπρέλα …. Μη ξεχάσεις να φέρεις και τον αξάδερφο, τον δικηγόρο τον Πάνο.

Τελικά ο Στέργιος φύσηξε και απλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ….”κροκόδειλος του Νείλου”. Η συνέχεια δόθηκε στην Τροχαία…..

 

Περισσότερες αληθινές αστυνομικές ιστορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

Αστυνομικές ιστορίες

LEAVE A REPLY