ΓΙΑΒΟΥΖ

Πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας συνοδεύουν τα δύο γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ που βρίσκονται στα ανατολικά αλλά και τα δυτικά της Κύπρου.

 

 

Φωτογραφίες αλλά και βίντεο από την ανάπτυξη πλοίων του τουρκικού ναυτικού που έχει «κυκλώσει» την Κύπρο κυκλοφόρησαν σήμερα.

Τα πλοία βρίσκονται σε ρόλο «φύλακα» και «επιτηρητή» των γεωτρύπανων Γιαβούζ και Φατίχ που ενεργούν ανατολικά και δυτικά του νησιού αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, το Image Satellite International (ImageSat Intl.) δημοσιοποίησε δορυφορικές εικόνες από την περιοχή που βρίσκονται τα δύο γεωτρύπανα και τα πλοία που τα συνοδεύουν.

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

«Η Τουρκία συνεχίζει τις έρευνες ενεργειακών πόρων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ένα δεύτερο γεωτρύπανο, το Γιαβούζ, εθεάθη, αυτή τη φορά στην αντίθετη πλευρά από το πρώτο πλοίο Φατίχ» αναφέρει το ImageSat στο Twitter.

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Σε δεύτερη δορυφορική εικόνα ο ιστότοπος δείχνει τα τουρκικά πλοία που εποπτεύουν την περιοχή.

Παράλληλα και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε βίντεο από drone που δείχνει την έντονη παρουσία του ναυτικό.

 

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΑΜ «το πολεμικό μας ναυτικό παρακολουθεί συνεχώς και αδιάκοπα τα πλοία μας στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγουν εργασίες γεώτρηση από αέρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar TB-2, αεροπλάνα και ελικόπτερα του λιμενικού, από θαλάσσης με υποβρύχια, κορβέτες και τορπιλάκατους και υπό θαλάσσης με υποβρύχια».

 

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

LEAVE A REPLY