Οι Ισραηλινοί κομάντο “απελευθέρωσαν” κατεχόμενο χωριό στην Κύπρο! Δείτε πλάνα από την άσκηση 400 επίλεκτων ισραηλινών με Κύπριους στο όρος Τρόοδος

 

 

Πλάνα από την μεγαλύτερη εκπαιδευτική άσκηση δημοσιεύουν ισραηλινά μέσα.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε το 7μερο 7-14 Ιουνίου στο Τρόοδος με την συμμετοχή 400 Ισραηλινών κομάντο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η επίλεκτη δύναμη του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησε σε συνεργασία με μονάδες της ΕΦ εκπαιδευτικές ασκήσεις στην περιοχή του Τροόδους.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες προσγειώθηκαν στην βάση στην Πάφο με ελικόπτερα Blackhawk τα οποία ακολούθως πραγματοποίησαν πτήσεις στην περιοχή του Τροόδους.

Τα σενάρια των ασκήσεων περιλάμβαναν μεταξύ άλλων επιχειρήσεις σε εγκαταλελειμμένα χωριά και πραγματοποιήθηκε επίσης μαχητική εκπαίδευση σε ανοικτούς χώρους.

Σε συγκεκριμένο σενάριο Ισραηλινοί στρατιώτες φαίνονται να διασχίζουν ένα χωριό κατά την διάρκεια της νύχτας.
Στην άσκηση μετείχαν οι επίλεκτοι στρατιώτες της μονάδας Egoz, δέκα ελικόπτερα τύπου Blackhawk καθώς επίσης ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και τζιπ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση κατάρτισης σε τέτοιο επίπεδο και είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός δημοσιεύει στοιχεία από τις μάχιμες του ομάδες.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, αξιωματικός του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι «Υπάρχει πλεονέκτημα για άσκηση σε άγνωστη τοποθεσία και νέα περιοχή».
Ενοχλημένη η Τουρκία

Οι 400 κομάντος από το Ισραήλ που παίρνουν μέρος σε άσκηση στην Κύπρο ενόχλησαν την Άγκυρα.

Τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο τόνιζαν ότι στο σενάριο της άσκησης οι ισραηλινοί κομάντο απελευθέρωσαν κυπριακό χωριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Το Ισραήλ θα σώσει χωριό στην Κύπρο λένε οι Τούρκοι και κλαίνε

Χαρακτηριστικός μάλιστα ήταν ο τίτλος της Χουριέτ στην έναρξη της άσκησης:

“Το Ισραήλ θα σώσει χωριό στην Κύπρο” τόνιζε η ανταπόκριση από τα κατεχόμενα του Ομέρ Μπιλγκέ δίνοντας έτσι έμφαση στο ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντίπαλος.


Με πληροφορίες από το www.sigmalive.com

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY