ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Δυναμική απάντηση στις τουρκικές NAVTEX δίνουν Κύπρος και Ισραήλ με κοινή στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται στη μεγαλόνησο.

 

Μεγάλη άσκηση ξεκινά σήμερα στην Κύπρο και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου, από τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας από 17 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη άσκηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η άσκηση διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετέχει προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία ενδεχομένως να πραγματοποιούν πτήσεις χαμηλού ύψους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία με σχετικές NAVTEX έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά εντός διαφόρων περιοχών της Κυπριακής ΑΟΖ.

LEAVE A REPLY