Φωκαϊδης Παρίσι

Κύπρος: Τη θέσπιση στρατιωτικού ακολούθου στο Παρίσι, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπέγραψαν Φωκαϊδης – Le Drian στο Παρίσι

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης στo Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη γαλλική πρωτεύουσα ο κ. Φωκαΐδης είχε διμερείς επαφές με τον Γάλλο ομόλογο του κ. Jean – Yves Le Drian, με τη συμμετοχή και αντιπροσωπειών από τα δύο υπουργεία.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, υπογράφηκε από τους δύο Υπουργούς Άμυνας αναβαθμισμένη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας.

Η Συμφωνία επικαιροποιεί και ενισχύει την υφιστάμενη Αμυντική Συμφωνία, διευρύνοντας την σε νέους τομείς, υπό το φως των νέων προκλήσεων ασφαλείας και του νέου γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

Η Αμυντική Συμφωνία καλύπτει νέους τομείς συνεργασίας, όπως για παράδειγμα, η ενεργειακή και η θαλάσσια ασφάλεια, η πειρατεία, η έγκαιρη προειδοποίηση και η διαχείριση κρίσεων, καθώς και η τρομοκρατία.

Η νέα Αμυντική Συμφωνία, που κρίθηκε επιβεβλημένη και από τα δύο μέρη, τόσο στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε., αποτελεί απτή απόδειξη των στενών φιλικών σχέσεων Κύπρου-Γαλλίας και αναβαθμίζει περαιτέρω το ρόλο της Κύπρου ως συνεισφορέας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πέραν των διμερών σχέσεων, συζητήθηκαν επίσης θέματα περιφερειακής ασφάλειας καθώς και τρόποι αντιμετώπισης των νέων απειλών στην περιοχή αλλά και στην ΕΕ, θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ειδικότερα η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCΟ) καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά το Κυπριακό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Υπουργός Άμυνας κ. Φωκαϊδης ανακοίνωσε τον διορισμό Στρατιωτικού Ακόλουθου Άμυνας στο Παρίσι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της νέας αμυντικής διπλωματίας που εφαρμόζει το Υπουργείο Άμυνας και με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στους τομείς της άμυνας και ασφάλειας.

Ο κ. Φωκαΐδης ο οποίος συνοδευόταν από επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας και τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Γαλλία κ. Ηλιάδη, επιστρέφει στην Κύπρο αργά το βράδυ.

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY