Κύπρος- Στρατός

Κρίσιμη μέρα η σημερινή για το μέλλον των κανονισμών για τους υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, στην Κύπρο. Θα δώσει λύση ο Πρόεδρος;

 

 

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Μεγάλη αλλά και κρίσιμη ημέρα η σημερινή για το μέλλον των κανονισμών για τους υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΧΗdefence.com που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, το Προεδρικό Μέγαρο έχει τα φώτα του στραμμένα προς το ΥΠΑΜ, αναμένοντας το αποτέλεσμα της απογευματινής συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Άμυνας και του Συνδέσμου Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΥΚΣ), επί των σημείων τριβής στους προτεινόμενους από το ΥΠΑΜ κανονισμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, το Προεδρικό Μέγαρο έχει καταστεί κοινωνό των προβλημάτων που παρουσιάζουν οι κανονισμοί αλλά και της δυσφορίας που επικρατεί στις τάξεις των υπαξιωματικών, καθότι οι κανονισμοί κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τα δίκαια αιτήματα τους και αναμένει την έκβαση της σημερινής συνάντησης, ώστε να καθορίσει τα επόμενα βήματα του, αφού θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει οπωσδήποτε να διευθετηθεί.

Δεν αποκλείεται μάλιστα και η καταλυτική παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αν αυτό κριθεί σκόπιμο και πρόσφορο.

Στο μεταξύ, η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΚΣ προχθές Δευτέρα, κατέγραψε τις διαφωνίες του Συνδέσμου με το προσχέδιο των κανονισμών.

Πηγές μέσα από το ίδιο το ΥΠΑΜ αλλά και το ΓΕΕΦ με τις οποίες επικοινώνησε το MAXHdefence.com εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να υπερπηδηθεί αφορά σε θέματα ανέλιξης των υπαξιωματικών, τόσων των υπαξιωματικών σχολών, όσο και των υπαξιωματικών με απευθείας διορισμό.

Ανάστατοι και απογοητευμένοι οι υπαξιωματικοί

Πάντως, όπως το ΜΑΧΗdefence.com έχει ήδη αποκαλύψει, μεγάλος αριθμός υπαξιωματικών που έχουν επικοινωνήσει με τα γραφεία μας, έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους για το περιεχόμενο και τις πρόνοιες των κανονισμών που ετοιμάστηκαν από το ΥΠΑΜ.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν, “οι κανονισμοί που για χρόνια περιμέναμε δεν ανταποκρίνονται ούτε στις προσδοκίες ούτε στα δίκαια αιτήματα μας και δεν είναι υποβοηθητικοί στην άρση των εις βάρος μας αδικιών. Με λίγα λόγια, “άνθρακες ο θησαυρός”!”

Πηγή: ΜΑΧΗdefence.com

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,