Λεοντάρης Εθνικής Φρουρά

Η Κύπρος απειλείται από την Τουρκία με αφορμή τις έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Στην ετοιμότητα της ΕΦ αναφέρεται ο Άθος Ευαγγελίδης.

 

​Η Άγκυρα χαρακτήρισε ως “αιτία πολέμου” (“casus belli”) κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, οποιαδήποτε θαλάσσια έρευνα εγκριθεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ και της ανακηρυγμένης και οριοθετημένης κυπριακής ΑΟΖ, “χωρίς την έγκριση της Τουρκίας!”

Την ίδια ώρα, εμείς εδώ στην Κύπρο, επιμένουμε να διατηρούμε την Εθνική Φρουρά στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία αυτή βρισκόταν πριν από την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Είναι λοιπόν να διερωτάται κανείς με τι μέσα προτίθεται η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη τουρκική επιβουλή.

Όποιος αυτή τη στιγμή θεωρεί την Εθνική Φρουρά επιχειρησιακά έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει επιτυχώς έστω και ένα θερμό επεισόδιο από πλευράς Τουρκίας, είτε δεν λέει την αλήθεια, είτε πλανάται πλάνην οικτράν!

 
 

Η Πολιτεία εξακολουθεί να κωφεύει στις εκκλήσεις των στελεχών της Δύναμης για άμεση και ουσιαστική αναβάθμιση του στρατεύματος. Κάποιοι προφανώς θεωρούν πως οι τουρκικές απειλές είναι κενές περιεχομένου.

Αν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε πρόσφατα την πεποίθηση ότι “τόσο ο αρχηγός της ΕΦ και οι επιτελείς του όσο και οι οπλίτες της Δύναμης πράττουν και θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους”, δυστυχώς η πραγματικότητα σε σχέση με την κατάσταση στην Εθνική Φρουρά, πόρρω απέχει από τις δηλώσεις αυτές.

 
 

Τραγική κατάσταση

Είναι σε όλους γνωστή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το στράτευμα. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Το ομολογούν πλέον με πίκρα, παράπονο αλλά και ανησυχία τα ίδια τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

Για να μπορέσει η Εθνική Φρουρά να αποτελέσει μια πραγματικά αποτρεπτική δύναμη και τα στελέχη της να αποδώσουν και να προσφέρουν τα αναμενόμενα, επιβάλλεται όπως η Πολιτεία, πέραν από τα λόγια, προχωρήσει και σε πράξεις.

Πράξεις που να αναβαθμίσουν το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς και να την καταστήσουν ικανή να φέρει με επιτυχία εις πέρας την αποστολή και το έργο που η ίδια η Πολιτεία της έχει αναθέσει.

Επαναλαμβάνουμε ενδεικτικά μερικές μόνο από τις άμεσες ενέργειες στις οποίες η Πολιτεία πρέπει πάσει θυσία να προχωρήσει για να μπορέσει το στράτευμα να ορθοποδήσει και θέτουμε ευθέως το ερώτημα στους αρμόδιους: Σε ποιες από τις πιο κάτω απόλυτα αναγκαίες και άμεσες ενέργειες έχει προχωρήσει η Πολιτεία;

 
 

Διαβάστε την συνέχεια στο maxhdefence.com
 

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY