ΛΑΒΡΟΦ - ΦΡΥΓΑΝΑΣ ΡΩΣΙΑ

Λαβρόφ και Φρυγανάς στη Ρωσία εγκαινίασαν έκθεση αρχειακών υλικών του Αρχείου Εξωτερικής Πολιτικής της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

 

 

«Οι εποχές είναι διαφορετικές, αλλά αξιολογούμε σε υψηλά επίπεδα το γεγονός ότι οι δεσμοί μας δεν επηρεάζονται από την πίεση που ασκούν εξωτερικές δυνάμεις», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο ρωσικό ΥΠΕΞ για τα 190 χρόνια από τη σύναψη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων.

Αφιερωμένη στα 190 χρόνια από τη σύναψη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εγκαινίασε την έκθεση και αναφέρθηκε στους δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Η Ρωσία, είπε ο κ. Λαβρόφ, είναι έτοιμη να συνεχίσει προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της πολύπλευρης συνεργασίας της με την Ελλάδα «χωρίς αυτή να επηρεάζεται από τους ευμετάβλητους πολιτικούς ανέμους».

«Οι εποχές είναι διαφορετικές, αλλά αξιολογούμε σε υψηλά επίπεδα το γεγονός ότι οι δεσμοί μας δεν επηρεάζονται από την πίεση που ασκούν εξωτερικές δυνάμεις και παραμένουν ένα σημαντικό στοιχείο σταθερότητας και ειρήνης στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς αποτίμησε βαθιά συνεργασία και φιλία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και χαιρέτισε μια νέα περίοδο στις σχέσεις που, όπως είπε, χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό.

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 60 φωτογραφίες και έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της επιστολής του 1826 από Έλληνες στρατιωτικούς που ζήτησαν από τη Ρωσία να βοηθήσει την Ελλάδα να κερδίσει την ανεξαρτησία της.

 

Πηγή: Sputnik

LEAVE A REPLY