Η ΣΣΕ στο ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι αυτοί που συμμετείχαν στον αγώνα «Λεωνίδα Τρόπαιο». Ευέλπιδες, Πεζοναύτες και Υπαξιωματικοί έδωσαν το παρών. Δείτε τους.

 

 

Ευέλπιδες, Πεζοναύτες και Υπαξιωματικοί έτρεξαν στα βήματα του Λεωνίδα, στην Ανοπαία ατραπό, στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του στα πλαίσια του αγώνα «Λεωνίδα Τρόπαιο» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Φέτος η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της προώθησης του αθλητικού ιδεώδους, της πρωτοβουλίας Military Erasmus, της συνεργασίας με Στρατιωτικές Ακαδημίες του εξωτερικού, συμμετείχε στον Αγώνα «Λεωνίδα Τρόπαιο».

Το «Λεωνίδα Τρόπαιο» είναι μία ετήσια πορεία τιμής στο Λεωνίδα και τους Πολεμιστές του πάνω στην Ανοπαία ατραπό και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, με 200 Ευέλπιδες και επιπλέον με Αντιπροσωπείες από τη Ρουμανική Στρατιωτική Ακαδημία «Nicolae Balcescu» (2 μαθητές, 1 γυμναστής και 1 Αξκός)) και το Καναδικό Βασιλικό Στρατιωτικό Κολέγιο Αγίου Ιωάννη, «Royal Military College Saint-Jean» (2 μαθητές και 1 γυμναστής).

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) συμμετείχε με 100 σπουδαστές.

Η ΣΣΕ στο ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ

Οι προαναφερόμενες αντιπροσωπείες φιλοξενήθηκαν στη Σχολή Ευελπίδων από 13 – 18 Σεπτεμβρίου, ενημερώθηκαν για ιστορικά θέματα της Μάχης των Θερμοπυλών, ξεναγήθηκαν στο μουσείο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και λοιπές Στρατιωτικές εγκαταστάσεις (εξομοιωτής βολής, πύργο αναρρίχησης κ.λ.π), προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της ιστορίας της Σχολής, των συνθηκών διαβίωσης, της αθλητικής και στρατιωτικής εκπαίδευσης των Ευελπίδων. Επιπλέον επισκέφθηκαν ιστορικά, αρχαιολογικά μνημεία στο κέντρο της Αθήνας και μεταξύ των άλλων ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Ακρόπολης και στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς.

Πλέον των ανωτέρω, την προαναφερόμενη χρονική περίοδο, στο πλαίσιο της Πολιτικο – Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής 2 μαθητές από τη Ρουμανική Στρατιωτική Ακαδημία όπου πλέον των ανωτέρω δραστηριοτήτων παρακολούθησαν δραστηριότητες από τη στρατιωτική εκπαίδευση των Ευελπίδων της ΙΙ – ΙΙI και ΙVης Τάξης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Φθινοπωρινής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις και στα πεδία ασκήσεων της Σχολής.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ

Φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου Πεζοναυτών

Από το «Λεωνίδα τρόπαιο» δεν μπορούσαν να λείπουν οι πεζοναύτες μέλη και φίλοι του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών, από το Βόλο, τη Χαλκίδα και την Αθήνα που έτρεξαν και μετέφεραν για 25 χιλιόμετρα μέσα στα στρατιωτικά σακίδια (μπέργκιν) τους τρόφιμα συνολικού βάρους 90 κιλών που προορίζονταν για τις άπορες ελληνικές τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

H ενέργεια αυτή ήταν στα πλαίσια της εκδήλωσης «Λεωνίδα Τρόπαιο» μίας ετήσιας πορείας τιμής στο Λεωνίδα και τους Πολεμιστές του πάνω στην Ανοπαία ατραπό

Στον τερματισμό στις Θερμοπύλες τα τρόφιμα, παραδόθηκαν στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Θεόφιλος» .

O Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών ευχαριστεί όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του.