ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΡΕΙΑ

Απίστευτα πράγματα. Απίστευτα και τραγικά. Σαν να μην έφτανε η μόνιμα επιθετική Τουρκία η Αλβανία αναδεικνύεται σε νέο πονοκέφαλο.

Το βίντεο από τους αυτοαποκαλούμενους τσάμηδες που ζητούν έξω από την Πρεσβεία μας συγγνώμη από την Ελλάδα (!) και μας καταγγέλουν για γενοκτονία (!) είναι αποκαρδιωτικό αλλά δυστυχώς αναμενόμενο αφού σε μια σειρά προκλητικών ενεργειών η Ελλάδα δεν αντέδρασε όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να ανοίγει η όρεξη όλο και σε περισσότερους.

Η ψυχραιμία που νομίζαμε πως δείχναμε έφτανε στην άλλη άκρη του σύρματος ώς αδυναμία και στην αναμπουμπούλα πάντα ο λύκος χαίρεται.

Το ερώτημα είναι αν έστω τώρα θα καταλάβει η Ελλάδα πως οφείλει πρώτα από όλα ως πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια να διεκδικήσει υπεραξία του κεφαλαίου της και να μην το ξοδεύει άσκοπα. Αν αποφασίσε πριν από όλα να δείξει ξεκάθαρα στην διεθνή κοινότητα ποια είναι η στρατηγική της επιλογή για το μέλλον και να χτίσει δυνατές και ειλικρινείς συμμαχίες ουσίας, που να μπορούν να βάλουν σε δεύτερες σκέψεις όσους θέλουν να προκαλέσουν την χώρα μας. Αυτό βέβαια για να γίνει πρέπει να αφήσει κατα μέρος τις «πολυδιάστατες» προσεγγίσεις που στο τέλος καταφέρνουν να μας παρουσιάσουν ως αναξιόπιστους έναντι όλων και να μας αφήνουν ουσιαστικά μόνους.

Και βέβαια αν θα αποφασίσει να χαράξει με εθνική συναίνεση μακροπρόθεση αμυντική στρατηγική για την χώρα, τώρα, πριν να είναι αργά.

 

 

LEAVE A REPLY