ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΛΕΣ

Άρθρο άποψης, του Νίκου Καρδουλα, Συνταγματάρχη ε.α., Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού Ε.Μ.Π., MSc Τηλεπισκόπισης UK, Τομεάρχη Οργανωτικού ΝΔ Τρικάλων.

Αν ανατρέξουμε στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας και αναζητήσουμε έναν πολιτικό ο οποίος αναιρεί συνεχώς τα λεγόμενά του και τον εαυτό του, που τον διακρίνουν ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, η πολιτική υποκρισία, ο καιροσκοπισμός, ο λαϊκισμός και η μυθομανία, που χρησιμοποιεί οποιαδήποτε ψευδολογία για να στηρίξει τους συκοφαντικούς του ισχυρισμούς και που ανακαλύπτει συνεχώς συνωμοσιολογίες, θα διαπιστώσουμε χωρίς αμφιβολία ότι τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά πληρούνται μόνο από έναν σημερινό πολιτικό, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Καμμένος τόσο με τη στάση του στα εθνικά θέματα, όπως η συμφωνία των Πρεσπών, όσο και με τις ενέργειές του σε θέματα που αφορούν το Υπουργείο του,  απέδειξε ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος πολιτικός τσαρλατάνος της μεταπολίτευσης, διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την πολιτική του υποκρισία και ο οποίος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και αν προκαλεί βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα, για να παραμείνει για λίγους μήνες ακόμη στην καρέκλα του. Συγκεκριμένα:

  1. Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε στο κοινοβούλιο, κατά την συζήτηση της πρόσφατης πρότασης δυσπιστίας, ότι δήθεν διαφωνεί με μια συμφωνία που ζημιώνει την χώρα και ταυτοχρόνως την υπερψήφισε, μη διστάζοντας να θυσιάσει ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα και είναι αυτός που έδωσε την πένα στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη συμφωνία.

 Ο ισχυρισμός του κ. Καμμένου που προέβλεπε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε καθώς η συμφωνία θα απορριφθεί από του Σκοπιανούς καταρρέει, καθώς τα γεγονότα στη γείτονα χώρα μας άλλα δείχνουν. Η υπογραφή στις Πρέσπες φέρει λοιπόν και το όνομα του, αλλά το τραγικό είναι ότι με αυτή τη συμφωνία δημιουργούνται πλέον τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας, διότι θα παραχθούν έννομες συνέπειες που πολύ δύσκολα αλλάζουν. 

  1. Θέματα Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: Η βασική προεκλογική υπόσχεση του ΥΕΘΑ ήταν όχι απλά ότι θα επιστραφεί το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, αλλά θα επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012. Έχει περάσει σχεδόν μια ολόκληρη τετραετία και η υπόσχεση όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί, αλλά οι στρατιωτικοί έχουν ήδη υποστεί μειώσεις και συγκεκριμένα:
  • Με το νόμο για τα ειδικά μισθολόγια του 2017 μειώθηκαν όλοι οι βασικοί μισθοί, έγινε περικοπή των επιδομάτων και μειώθηκε το επίδομα επικινδυνότητας.
  • Δόθηκαν στα λόγια επιδόματα που δεν είδαν ποτέ οι στρατιωτικοί, όπως αυτό της νυχτερινής αποζημίωσης, η οποία 16 μήνες μετά την ψήφισή της δεν έχει εφαρμοσθεί. Μάλιστα ο Υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του, φαίνεται να νομίζει ότι οι στρατιωτικοί παίρνουν νυχτερινή αποζημίωση και υποσχέθηκε να τη δώσει και στους αστυνομικούς!
  • Η ψηφισμένη με νόμο του 2015 εξίσωση της ημερήσιας αποζημίωσης και των εξόδων διανυκτέρευσης των στρατιωτικών, με το ποσό που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (αύξηση στα 40 € από 29,35 €) δεν εφαρμόσθηκε ακόμα, διότι οι  συναρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν εκδώσει το ΠΔ που απαιτείται.
  • Τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνεται η επικοινωνιακή εκμετάλλευση και η πολιτική κοροϊδία των στελεχών από την κυβέρνηση, όσον αφορά το ζήτημα των οφειλόμενων αναδρομικών.

Σύμφωνα με απάντηση του ΥΕΘΑ σε συνέντευξή του στη ΔΕΘ, οι επιλογές για την καταβολή των αναδρομικών είναι είτε να δοθεί η πρώτη δόση των αναδρομικών με τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου, είτε για να μην υπάρξει καμία φορολογική επιβάρυνση για το έτος 2018 να αρχίσει η καταβολή τον Ιανουάριο. Δεν διευκρίνισε όμως ο κ. Καμμένος πόσες θα είναι οι δόσεις και σε τι βάθος χρόνου θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές.

Αν όντως ο Υπουργός λέει αυτή τη φορά την αλήθεια, ας ανακοινώσει τον κωδικό του κρατικού προϋπολογισμού, από όπου θα αντληθούν τα αντίστοιχα κεφάλαια.

Συμπεραίνοντας, διαπιστώνουμε τα εξής:

  • Ότι παραμύθια κι αν πουλήσει ο κ. Καμμένος, οι πολίτες πια έχουν καταλάβει ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός τυχοδιώκτης που πέρασε από το κοινοβούλιο στη Μεταπολίτευση και είναι καταδικασμένος στον πολιτικό του αφανισμό, εκτός και εάν ο εταίρος του Πρωθυπουργός τον τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του. Όλοι έχουμε αντιληφθεί τις απανωτές πιρουέτες του.
  • Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, ο καιροσκοπισμός και ο λαϊκισμός του Πάνου Καμμένου, αποτελούν αναμφίβολα πληγές που μαστίζουν τη δημοκρατία μας, αφού η μεγάλη οικονομική κρίση της χώρας μας του προσέφερε γόνιμο έδαφος για τη δημαγωγία και την ανεύθυνη πολιτική στάση του.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ

Τομεάρχης Οργανωτικού ΝΔ Τρικάλων

Συνταγματάρχης ε.α.

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π., MSc Τηλεπισκόπισης UK

 

* Τα άρθρα γνώμης αποτελούν προσωπική άποψη του συγγραφέα και δεν εκφράζουν απαραίτητα την ιστοσελίδα

LEAVE A REPLY