ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα τίμησε το Πυροβολικό κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από εκεί ο  υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας κάνωντας ιδιαίτερη αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών θέλοντας, όπως είπε, να στείλει ένα σαφές μήνυμα επισήμανε: Όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις, πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας».

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, η υφυπουργός Εθνικής ‘Άμυνας, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣΣτον χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εξασφαλίζουν «τη δυνατότητα να μπορεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστα να προοδεύει και να πορεύεται στο μέλλον με ασφάλεια και αισιοδοξία και, βεβαίως, και ο Ελληνισμός της Κύπρου είναι από την προστασία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ«Η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα αλλά και το σθένος να προασπίσει τα εθνικά δίκαια και να διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ειρήνη», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος εξαίροντας την προσφορά του Πυροβολικού στην «υπεράσπιση των όσιων και των ιερών του Έθνους».ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ«Το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξαρτήτως βαθμού, σε κάθε εσχατιά της ελληνικής γης, δίνει τον καλύτερο του εαυτό για την πατρίδα, μια προσφορά που σέβεται και αναγνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός», τόνισε και απευθυνόμενος προς τα στελέχη αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου «για την υποστήριξη και διευκόλυνση της καθημερινότητας, τόσο της δικής σας όσο και των οικογενειών σας, αλλά και την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος προκειμένου απερίσπαστοι να εκτελείτε την αποστολή σας».ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣΕπίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντησή που είχε στο Κάιρο με τους ομολόγους του της Αιγύπτου και της Κύπρου, «μια συνάντηση, η οποία για άλλη μια φορά ανέδειξε την εξαιρετική σημασία της πολιτικής των τριμερών συνεργασιών που επιδιώκουμε και υλοποιούμε για τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών μας στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣΤο ίδιο πράττουμε με το Ισραήλ, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς το νότο και τις βαλκανικές χώρες προς το βορρά. Η χώρα μας χτίζει νέες ισχυρές συμμαχίες και αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις ασφαλείας και, ταυτόχρονα, να εκμεταλλευτεί το φυσικό της πλούτο ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ευημερία του λαού μας», επανέλαβε.

ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣΟ κ. Καμμένος προέτρεψε όλους «να αντιληφθούμε ότι η πατρίδα χρειάζεται εθνική ομοψυχία, σταθερότητα και αποτελεσματικότητα» και εκτίμησε ότι «η πατρίδα πλέον ανακάμπτει. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, πιστή και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με πυξίδα μας την ιστορία, τη θρησκεία και τα ιδανικά του Έθνους μας. Η Ελλάδα ξαναγυρνά δυνατή και ισχυρή. Στον ευλογημένο αυτό τόπο που ζούμε, μπορούμε και πρέπει να ευημερήσουμε», κατέληξε.ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ