ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον  Σκάι σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

 

 

 

Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο συννενόησης, διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα και τις σχέσεις με την Άγκυρα ο κ. Μητσοτάκης είπε πως Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να ζήσουν μαζί σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας συννενόησης, σεβασμού του διεθνούς δικαιού και καλής γειτονίας. «Εχουμε καλούς συμμάχους και με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με καλή διάθεση και αυτοποεποίθηση. Θα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση συννενόησης με την Τουρκία σε ένα πλαίσιο που είναι αδιαπραγμάτευτο. Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθηση που της αναλογεί. Αφορά και ευρύτερα το ρόλο μας στην περιοχή», τόνισε και συνέχισε, «η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας δεν θα έχει κανένα μέλλον αν η Αλβανία δεν σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας» ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη άμβλυνσης των αρνητικών επιπτώσεων που απορρέουν από την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών.

 

LEAVE A REPLY