Ανέλκυση mirage

Mirage 2000: Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδει στην περιοχή που έπεσε το μαχητικό Mirage 2000 για τον εντοπισμό και την ανέλκυση του.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό κλήθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τον εντοπισμό του αεροσκάφους Mirage 2000 μετά την πτώση του στην θάλασσα και την μετακίνηση του λόγω θαλασσίων ρευμάτων.

Το πλοίο του Π.Ν. που κινείται στην περιοχή είναι το Υ/Γ-ΩΚ ΣΤΡΑΒΩΝ Α-476 το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστήματα για να εντοπιστούν όλα τα μέρη του αεροσκάφους και να έλθουν στην επιφάνεια.

Αυτό που επείγει την ΠΑ σε πρώτη φάση είναι να πάρει στα χέρια της η επιτροπή διερεύνησης τον κινητήρα.
Η ταυτότητα του “ΣΤΡΑΒΩΝ”.

Ναυπήγηση: 1989
Εκτόμισμα: 250 t
Μήκος: 33 m
Πλάτος: 6.1 m
Ταχύτητα: 9.5/12.5 kts
Μηχανές: 2 diesel ( 2 x 660 HP)
Πλήρωμα: 2 Αξιωματικοί και 30 Υπαξιωματικοί κοί & Ναύτες
Υ/Γ Συστήματα: Ηχοβολιστικό απλής δέσμης (single beam) E-Sea Sound 206 (Marimatech), LRK/GPS/EGNOS (AQUARIUS 5002) LAZ ELAC 721, MICROFIX, HYPACK 8.9, MAX Hydrographic Software

Οι δυνατότητες  του πλοίου στις αποστολές του, αφορούν στη συλλογή υδρογραφικών και χαρτογραφικών πληροφοριών, με σκοπό την ενημέρωση ναυτικών χαρτών, την υποστήριξη ασκήσεων των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, (με την σύνταξη διαγραμμάτων), την αποτύπωση και χαρτογράφηση λιμένων και όρμων, καθώς και την διεξαγωγή υδρογραφικών ερευνών προς ανεύρεση ναυαγίων και αντικειμένων στο βυθό.

Στην Πολεμική Αεροπορία εκτιμούν πως η συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι πολύτιμη και σύντομα θα αποδώσει καρπούς.

(φωτογραφία αρχείου)
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY