ΝΑΤΟ

Συμμετοχή σε ελληνική άσκηση είχε το ΝΑΤΟϊκό ιπτάμενο ραντάρ που πετούσε χθες πάνω απο τη Λαμία, όπως αποκάλυψε χθες το ArmyNow.Net


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία εκτελούσε χθες το ΝΑΤΟϊκό ιπτάμενο ραντάρ AWACS που, “συνελήφθη” από το ArmyNow.net να πετάει πάνω από την περιοχή της Λαμίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το ΝΑΤΟϊκό αεροσκάφος απογειώθηκε από το Άκτιο και εκτέλεσε ασκήσεις συνεργασίας με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΝΑΤΟ κάνει ηλεκτρονικό πόλεμο πάνω από την Ελλάδα!


 

Είναι πιθανό η συνεργασία αυτή να αναπτύχθηκε με αφορμή την επερχόμενη μεγάλης κλίμακας άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 η οποία θα οργανώνεται από την Πολεμική Αεροπορία με τη συμμετοχή αεροσκαφών από τις ΗΠΑ την Ιταλία, τα Αραβικά Εμιράτα και πιθανώς το Ισραήλ.

Αντίστοιχη άσκηση είχαν προγραμματίσει και στην Τουρκία, με τη συμμετοχή των μαχητικών F-16 που πέταξαν χθες πάνω από τη Ρόδο.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ειδικά χθες το ΝΑΤΟϊκό ιπτάμενο ραντάρ δεν φάνηκε να απογειώνεται για συνεργασία στην περιοχή που πετούσαν τα τουρκικά μαχητικά και συνεπώς η όποια παραβατική συμπεριφορά τους απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έγινε με “ΝΑΤΟϊκό χρώμα”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκικά F-16 στη Ρόδο λίγο πριν προσγειωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Ωστόσο είναι συνηθισμένο να κάνουν συνεργασία με ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη και πάλι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων να κάνουν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

 

 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,