ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Γιος παπά από την Κρήτη, που πάλεψε να βρει τη θέση του στο ΠΝ, με άποψη και θέση για ότι συμβαίνει, με προϋπηρεσία σε δύσκολα πόστα.

Με προσωπικότητα που ξέρει να επιβάλλεται και δια της σιωπής, είναι ίσως αυτή τη στιγμή εγγύηση για τις ΕΔ. Η πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε από το Στρατηγό Κωσταράκο (χτυπάμε το σαμάρι για να πονέσει το γαϊδούρι;) έφερε στην επιφάνεια θέματα που οι έχοντες εσωτερική πληροφόρηση γνωρίζουν από καιρό.

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης ΠΟΤΕ δεν ήταν αρεστός στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ παρά τις προσπάθειες που έκανε ο ΥΕΘΑ ν’ αποδείξει το αντίθετο. Η δημιουργία εντυπώσεων είναι πάντα μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, αλλά ο Πάνος Καμμένος έκανε και κάνει μόνο αυτό: Δημιουργεί εντυπώσεις. Ο Α/ΓΕΕΘΑ παίζει το ρόλο του με αξιοπρέπεια και ήθος, όπως έκανε πάντα στην καριέρα του. Πολλές φορές δέχτηκε πιέσεις από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για να “στραβοπατήσει” αλλά πάντα η απάντησή του ήταν η ίδια: Κάνω μόνο αυτό που πρέπει. Εσχάτως στο στόχαστρο του ΥΕΘΑ μπήκε ο Στρατηγός Κωσταράκος, έτσι χωρίς λόγο.

Ο ΥΕΘΑ πολλάκις έκανε προσπάθειες να μειώσει και να υποβαθμίσει τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ. Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποίησε ότι μέσο διέθετε. Και φυσικά και τα επιτελεία. Βέβαια η αντίδραση του Στρατηγού Κωσταράκου υπήρξε υπερβολική και πιθανόν άστοχη. Ειδικά αναφορικά με το Ναύαρχο Αποστολάκη (και με τον Α/ΓΕΝ φυσικά) ο οποίος τιμάει και τη θέση του και το ρόλο του και δεν του αξίζει τέτοια αντιμετώπιση.

Οι στρατιωτικοί οφείλουν να εκτελούν εντολές, όπως προβλέπεται από τους νόμους και το Σύνταγμα. Κι εκεί τελειώνουν όλα. Τα περιθώρια ελιγμών τους είναι συγκεκριμένα καθώς και οι επιλογές που έχουν. Οφείλουν όμως και κάτι άλλο στην Ελληνική κοινωνία: Να αποδεικνύουν πως είναι σάρκα εκ της σαρκός της και να καθοδηγούν τα στρατευμένα παιδιά της με τρόπο δημοκρατικό, με αγάπη προς την πατρίδα και με σεβασμό στους αγώνες και τις παραδόσεις του Έθνους. Και οι Αρχηγοί των Επιτελείων, ως θεσμοί και ως πρόσωπα το κάνουν αυτό. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε υποχρέωση να τους στηρίζουμε και να τους αναγνωρίζουμε το φορτίο που έχουν στην πλάτη τους.

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY