Νέο επεισόδιο στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για το θέμα της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. «Παρών» από ΝΔ – ΔΗΣΥ – Ποτάμι.

 

 

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο κατηγόρησαν Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ότι «υπεκφεύγει», ενώ τον κάλεσαν να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο. Όλα αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίαση που ήταν να γίνει σήμερα στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής.

Παρά το γεγονός ότι θέμα της συνεδρίασης ήταν η προώθηση δύο νέων διακρατικών συμφωνιών για απόκτηση και συντήρηση 50 ελικοπτέρων και εκποίηση στρατιωτικού υλικού, τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης – ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι – αρνήθηκαν ακόμη και να μπουν στη σχετική συζήτηση, δηλώνοντας «παρών». Ενώ τόνισαν ότι όσο ο Υπουργός Άμυνας δεν απαντά σε όσα «προβληματικά» αποκαλύπτονται επιλέγοντας το «κρυφτό» εκείνοι δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη για καμία συμφωνία σχετικά με τα εξοπλιστικά.

Συγκεκριμένα η ΝΔ δια του αρμόδιου τομεάρχη Βασίλη Κικίλια, επανέλαβε το αίτημά της για κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, είτε στην Εξωτερικών και Άμυνας είτε στην Εξοπλιστικών, προκειμένου να φωτίσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης, αίτημα όμως που απορρίφθηκε από τον κ. Καμμένο.

«Η ΝΔ ζήτησε και σήμερα να μη συνεχίζουμε να παίζουμε κρυφτό. Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ κρύβεται. Η κοινή λογική είναι πως όταν δεν υπάρχει κάτι να κρύψει κανείς καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Βουλή, γιατί χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορεί να υποκρίνεται κανείς ότι μιλάμε για άλλες συμβάσεις όταν μάλιστα η υπόθεση εκκρεμεί και δικαστικά. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας και εμείς κάνουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε «σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να υπάρχει όταν υπάρχουν καθημερινά πτυχές προβληματικές αυτής της υπόθεσης και η κυβέρνηση υπεκφεύγει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγορώντας τον Υπουργό Άμυνας ότι αντί απαντήσεων εξακολουθεί να καταφεύγει σε «λασπολογίες και συκοφαντίες».

Στον απόηχο, δε, των δημοσιευμάτων για εντοπισμό πυρομαχικών της εταιρίας του «μεσάζοντα» Παπαδόπουλου στο προπύργιο των ISIS, ο κ. Θεοχαρόπουλος κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει γιατί δεν ζήτησε ενημέρωση από την ΕΥΠ για τη δράση της εν λόγω εταιρίας παρότι με έγγραφό του το Υπουργείο Εξωτερικών τον παρότρυνε να το κάνει ήδη από τον Ιούνιο του 2017.

LEAVE A REPLY