Ερντογάν

Στις γνωστές προκλητικές δηλώσεις επανήλθε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για Ελλάδα και Κύπρο. Σκληρή απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

 

 

Προκλητική ρητορική επιστράτευσε για μια ακόμα φορά ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας για μια ακόμα φορά τον εκνευρισμό του για τα ενεργειακά σχέδια στην Αν. Μεσόγειο από τα οποία μένει αποκλεισμένος. Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πηγή απειλής και κινδύνου» την Ελλάδα και Κύπρο και ότι είναι μάταιες οι προσπάθειές τους να γίνει η Τουρκία μια χώρα η οποία δε θα μπορεί να πατήσει πόδι στο Αιγαίο με το ζήτημα των 12 μιλίων και να την φέρουν σε σημείο να μην μπορεί να υπερασπιστεί τα δικά της δικαιώματα στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, απείλησε για μια ακόμα φορά του Ευρωπαίους με τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Τουρκία.

ΥΠΕΞ: Αφήστε τις απειλές και ακολουθήστε υπεύθυνη στάση

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΥΠΕΞ στις νέες τούρκικες προκλητικές δηλώσεις. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνει:

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στις εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της γείτονος. Αντιθέτως, ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της.

Όποιες και αν είναι οι διαφορές τους, οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου αναγνωρίζουν ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή μας. Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση».

LEAVE A REPLY