ΠΝ - NOBLE DINA 2019

Το Πολεμικό Ναυτικό μαζί με τα αντίστοιχα των ΗΠΑ,  Ισραήλ και Κύπρου στην πολυεθνική άσκηση «NOBLE DINA 2019» σε Κρήτη και Αν. Μεσόγειο

 

 

 

Στην πολυεθνική άσκηση «NOBLE DINA 2019» συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό με τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, την πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ και το υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ από την Τετάρτη 3 Απριλίου έως την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Η άσκηση διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ περιελάμβανε και εν όρμω δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre – NMIOTC) στην Κρήτη και στο Ναύσταθμο της Χάιφας.

Τα κύρια αντικείμενα εστιάστηκαν στη συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας και στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης των συμμετεχόντων.

Η άσκηση συνδιοργανώνεται ετησίως από το Πολεμικό Ναυτικό, το Ναυτικό των ΗΠΑ, το Ναυτικό του Ισραήλ και το Ναυτικό της Κύπρου.

ΠΝ - NOBLE DINA 2019

ΠΝ - NOBLE DINA 2019ΠΝ - NOBLE DINA 2019

ΠΝ - NOBLE DINA 2019

ΠΝ - NOBLE DINA 2019

ΠΝ - NOBLE DINA 2019

ΠΝ - NOBLE DINA 2019

 

LEAVE A REPLY