νομοσχεδιο υπεθα εμθ

Άρθρο του Δικηγορικού Γραφείου Αδαμαντίας Σκαπέτη & Συνεργάτες, που αφορά στο θέμα των ειδικών ρυθμίσεων για τη θέση των ΕΜΘ εκτός οργανικών θέσεων.

 

 

 

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, η οποία έληξε την 18.3.2019, επί του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις», διαπιστώνεται ότι, δρομολογούνται, σημαντικές αλλαγές για θέματα που απασχολούν το προσωπικό των ΕΔ, μεταξύ των οποίων, και το πολυσυζητημένο θέμα της ακούσιας και αυτοδίκαιης (δηλαδή αναγκαστικής) αποστρατείας των εθελοντών μακράς θητείας λόγω κατάληψης τους, από το προβλεπόμενο εκ του νόμου όριο ηλικίας, όπως αυτό, έχει καθοριστεί από το άρθρο 39 παρ. 2α του Ν. Δ. 445/1974.

Συγκεκριμένα, μέχρι και σήμερα, προβλέπεται η αναγκαστική αποστρατεία με τη συμπλήρωση των 54 ετών της ηλικίας τους, για τους Ανθυπασπιστές και των 50 ετών της ηλικίας τους, για τους Υπαξιωματικούς. Η αποστρατεία μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, δηλαδή, με τη συμπλήρωση του εκάστοτε ορίου ηλικίας, λαμβάνει χώρα, άνευ προηγούμενης κρίσης των στελεχών.

Διαβάστε σχετικά με το θέμα, στο παρακάτω ενημερωτικό άρθρο που συνέταξε αποκλειστικά για το armynow.net , το  Δικηγορικό Γραφείο Αδαμαντία Σκαπέτη & Συνεργάτες, που ειδικεύεται το Εργατικό Δίκαιο :

 

Δικηγορικό Γραφείο
Αδαμαντία Σκαπέτη & Συνεργάτες
Llm Εργατικού Δικαίου Νομικής Αθηνών
Λ. Μεσογείων αρ.167, ΤΚ:11525, Αθήνα

 

LEAVE A REPLY