ΑΓΕΑ - ΕΑΒ

Θέματα που αφορούν στη συντήρηση πτητικών μέσων της ΠΑ συζητήθηκαν στην επίσκεψη του Α/ΓΕΑ στις εγκαταστάσεις της πολύπαθης ΕΑΒ

 

 

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, επισκέφθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.

Τον Α/ΓΕΑ συνόδευε ο Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Σαββόπουλος και επιτελείς του ΓΕΑ και της ΔΑΥ, ενώ τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ, κ. Ζαχαρίας Γκίκας και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συντήρηση πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας από την εταιρεία.

Στο δελτίο τύπου του ΓΕΑ δεν αναφέρει φυσικά λεπτομέρειες της συζήτησης που σίγουρα θα είχε πολύ ενδιαφέρον καθώς οι ανάγκες της ΠΑ είναι πολύ μεγάλες στη συντήρηση των αεροσκαφών και έχει εκφράσει στο παρελθόν πολλά παράπονα για την ΕΑΒ η οποία είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση. Ταυτόχρονα η Τροπολογία του Πάνου Καμμένου λίγο πριν αποχωρήσει από το ΥΠΕΘΑ ώστε η ΕΑΒ να λάβει 230 εκατομμύρια ευρώ αντισταθμιστικά οφέλη για την αναβάθμιση των F-16 πάγωσε. Όπως έχει παγώσει και συνολικά το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 από το οποίο η ΕΑΒ αναμένει για να επιβιώσει ουσιαστικά.

ΑΓΕΑ - ΕΑΒ

ΑΓΕΑ - ΕΑΒ

ΑΓΕΑ - ΕΑΒ

ΑΓΕΑ - ΕΑΒ

 

LEAVE A REPLY