Βολή τορπίλης παρουσία ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ

Ο Δημήτρης Βίτσας ως ΑΝΥΕΘΑ είχε γενικά καλές σχέσεις με τους στρατιωτικούς. Δεν ήταν όμως διατεθειμένος να ανεχθεί τη γενικότερη συμπεριφορά του Αντιστράτηγου ε.α. που πέτυχε στο υπουργείο Μεναστευτικής Πολιτικής

 

 

Όταν ο Δημήτρης Βίτσας κλήθηκε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει το «καυτό» υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ήξερε πολύ καλά ότι οι ημέρες που θα ακολουθούσαν θα ήταν πολύ έντονες. Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ όμως και ταυτόχρονα ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει και στο παρελθόν «επικίνδυνες αποστολές» και είχε ανταπεξέλθει.

Αναλαμβάνοντας το νέο υπουργικό πόστο ξεκίνησε και πολλές αλλαγές στο ολίγον «ανοργάνωτο» υπουργείο και προώθησε αρκετές εκκρεμότητες από τις πολλές που είχε αφήσει ο Γιάννης Μουζάλας.

Το προσφυγικό όμως το οποίο έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλη την Ευρώπη είναι ζήτημα που κυριολεκτικά «καίει». Δεν άργησε φυσικά και για τον Δημήτρη Βίτσα να φανούν τα πρώτα και πολύ σοβαρά προβλήματα και κυρίως στη Μόρια η οποία στη κυριολεξία ξεχείλισε και μετατράπηκε σε έναν άθλιο καταυλισμό ειδικά από το καλοκαίρι μετά τις αυξημένες ροές από την Τουρκία.

Γεγονός που τον έφερε και στο επίκεντρο της σφοδρής επίθεσης της αντιπολίτευσης η οποία εντάθηκε μετά από καταγγελίες που ερευνώνται για τα κονδύλια της ΕΕ για το προσφυγικό και μάλιστα κυρίως για αυτά που διαχειρίζεται το υπουργείο Έθνικής Άμυνας.

Οι καταγγελίες φυσικά δεν αποτελούν απόδειξη ενοχής και μένει να αποδειχτούν. Άλλωστε όπως και η ίδια η OLAF (υπηρεσία της ΕΕ που ερευνά καταγγελίες για κονδύλια) που κάνει έλεγχο για τα 52 εκατομμύρια ευρώ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφερε το ότι κάνουμε έλεγχο δε σημαίνει ότι υπάρχουν παρατυπίες.

Η θητεία όμως του Δ. Βίτσα στου ΥΠΕΘΑ φαίνεται ότι τον κυνηγάει και χθες ήρθε να βάλει φωτιά στην επικαιρότητα με μια συνέντευξη Αντιστράτηγου ε.α. Ανδρέα Ηλιόπουλου ο οποίος είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση (επί υπουργίας Μουζάλα) στη θέση του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο αντιστράτηγος κατήγγειλε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων, αναφέροντας «ότι έχει χαθεί ο έλεγχος, επικρατεί ένα χάος» και προέτρεψε τους εισαγγελείς να ξεκινήσουν έρευνα.

Η οργισμένη απάντηση – διάψευση του Δημήτρη Βίτσα στα όσα ισχυρίστηκε ο Αντιστράτηγος ε.α. συνοδεύτηκε με την αποκάλυψη ότι λίγες ημέρες πριν είχε ζητήσει την παραίτησή του επειδή είχε αδυναμίες να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το armynow.net ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ με εμπειρία στη συναναστροφή και στον χειρισμό στρατιωτικών είχε εδώ και καιρό βάλει στο «στόχαστρο» τον Αντιστράτηγο ο οποίος στο υπουργείο απ΄ότι ξέρουμε μόνο αντιπάθειες είχε καταφέρει να δημιουργήσει με τον τρόπο συμπεριφοράς του.

Ο Δ. Βίτσας με εντελώς διαφορετική πολιτική και ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία από τον προκάτοχό του Γιάννη Μουζάλα δεν ήταν διατεθειμένος να ανεχτεί τη συμπεριφορά του Αντιστράτηγου, ο οποίος είχε καταλάβει και ο ίδιος ότι ήταν ζήτημα χρόνου η απομάκρυνσή του.

Ο Δ. Βίτσας για περίπου 2,5 χρόνια ως ΑΝΥΕΘΑ δε βρέθηκε ποτέ σε κόντρα μέσα στο ΥΠΕΘΑ με κανέναν στρατιωτικό και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα συμπαθής.

Να όμως που οι συγκυρίες το έφεραν και βρέθηκε αντιμέτωπος σε άλλο υπουργείο και όπως μαθαίνουμε δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει στον Αντιστράτηγο να αμαυρώσει τώρα την πολιτική του φήμη.

LEAVE A REPLY