ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Χθες ένας άνθρωπος από τα σπλάχνα των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης  ανέλαβε τα ηνία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά ζήτησε από τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν να τον αποκαλούν Αρχηγό αντί για υπουργό.

Δεν είναι τυχαίο ταυτόχρονα, ότι χθες στο Αιγαίο είχαμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, μήνυμα χαιρετισμού και αποδοχής του τούρκου ομολόγου του πλέον, από τον Χουλουσί Ακάρ με τον οποίο ο Ναύαρχος έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας.

Ο Ευ. Αποστολάκης για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να «πορευτούν ενωμένοι και αποφασισμένοι» στέλνοντας  μήνυμα συνεργασίας προς την Τουρκία και τα Βαλκάνια, ώστε η χώρα μας να γίνει πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Στην ελληνική Βουλή όμως βρίσκονταν οι πολιτικοί σε μια άλλη κατάσταση «ξεκατινιάσματος» με αφορμή την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση με αιτία την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η συζήτηση όμως δεν έμεινε στις γνωστές «κοκορομαχίες» αλλά στιγματίστηκε ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη  ο οποίος με τον πλέον αδέξιο τρόπο «χρησιμοποίησε» στην ομιλία του το νέο ΥΕΘΑ.

Η σύγκριση που θέλησε να κάνει του Ευ. Αποστολάκη με τον Στρατηγό της χούντας Σπαντιδάκη, θεωρώντας προφανώς ότι με αυτό τον τρόπο χτυπάει τον πολιτικό του αντίπαλο, άφησε άφωνο στη κυριολεξία όλο το κοινοβούλιο, αλλά κι όποιον το έμαθε στη συνέχεια.

Και πως αλλιώς αφού ο Ναύαρχος είναι γνωστός με πολλούς βουλευτές, ακόμα και με αυτούς της ΝΔ, οι οποίοι είχαν πολλές θερμές συνομιλίες με τον Ευ. Αποστολάκη στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή ως υπουργός της κυβέρνησης. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα δημοκρατικά αισθήματα του νέου ΥΕΘΑ, τα οποία είναι γνωστά από παλιά, όπως κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει και την πορεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όταν όμως σε μια περίοδο που ελέω της Συμφωνίας των Πρεσπών επιχειρείται να δημιουργηθεί ένας διχασμός μέσα στην ελληνική κοινωνία με τις αλληλοκατηγορίες, τις απειλές και τα όσα συμβαίνουν γενικότερα το να ξεστομίζονται τέτοιου είδους παραλληλισμοί μέσα στη Βουλή από αρχηγό κόμματος το λιγότερο που μπορείς να τους χαρακτηρίσει είναι άστοχοι.

Το χειρότερο και άκρως επικίνδυνο είναι ότι τα όσα λέγονται στη Βουλή, χρησιμοποιούνται και αποτελούν το καλύτερο πρόσχημα διάφορων να επιχειρούν να διασπείρουν το διχασμό  και τη διχόνια στη χώρα, καθώς το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ένας τέτοιος διαχωρισμός.

Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να γλυτώσουμε ολέθρια αποτελέσματα, τα οποία η χώρας μας έχει ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν και τα έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά.