στρατιωτικός τρέχει

Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα ασφαλείας περιμένουν από το 2015 να εναρμονιστούν με τα οδοιπορικά των δημοσίων υπαλλήλων. Εκκρεμεί το Προεδρικό διάταγμα

 

Αίτημα για συνάντηση με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που παίρνει διαρκώς αναβολές με αποτέλεσμα να χάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας χρήματα, ζητούν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το θέμα χρονίζει καθώς παρά το γεγονός ότι ο νομοθέτης προβλέπει την έκδοση προεδρικού διατάγματος, οι συναρμόδιοι υπουργοί δίνουν διαρκώς αναβολές για να κερδίσουν χρόνο και χρήμα.

Η Ημερήσια αποζημίωση σήμερα είναι 30 ευρώ και εάν γίνει η προσαρμογή στο νόμο 4336/2015 θα πάει 40 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι τα συναρμόδια υπουργεία αντί να φροντίσουν το προσωπικό τους, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν να δώσουν αυτά τα χρήματα, παγιώνοντας την κατάφωρη αδικία που υπόκεινται οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας έναντι των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δείτε τι γράφουν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην επιστολή έστειλαν προς τον Πάνο Καμμένο και τον Γιώργο Χουλιαράκη.
 

Προς:
1) Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ
2) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ
Θέμα: «Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος περί οδοιπορικών εξόδων»

Κύριοι Υπουργοί,

Μετά την ψήφιση του ν.4336/2015, με τον οποίο τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέες διατάξεις για τις δαπάνες των μετακινούμενων δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των ενστόλων εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας, έπρεπε εντός αποκλειστικής προθεσμίας εννέα μηνών από την έναρξη ισχύος του ως άνω νόμου, ήτοι μέχρι την 30/09/2016, να εκδοθεί το προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα προκειμένου να τύχουν εφαρμογής αυτές οι διατάξεις ώστε να αρχίσει να αντιμετωπίζεται ένα οικονομικό πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες δικαιούχους οδοιπορικών εξόδων.

Έκτοτε, όμως, όχι μόνο δεν δρομολογήθηκε η απαραίτητη διαδικασία έκδοσης του Π.Δ., αλλά με το άρθρο 62 του ν.4430/2016, δόθηκε και επιπλέον παράταση (!), αυτή τη φορά έως την 30η Ιουνίου 2017.
Επειδή με το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα θα καθοριστούν το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και αποζημίωσης εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, και

Επειδή η προβλεπόμενη προθεσμία λήγει οσονούπω, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι σχετικό επί του περιεχομένου του, παρακαλούμε όπως έχουμε άμεσα συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικά επί τούτου, επιδιώκοντας να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι πιέζει ασφυκτικά η προβλεπόμενη καταληκτική ημερομηνία έκδοσης του εν θέματι Προεδρικού Διατάγματος.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση έτσι ώστε να λήξει μια εκκρεμότητα που συντηρεί την ανισότητα μεταξύ των λειτουργών του Κράτους και που μόνο ως εκδικητική συμπεριφορά προς τους σκληρά εργαζόμενους ένστολους λειτουργούς και συναδέλφους μας αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες, μπορεί να ερμηνευτεί.


SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY