Στην υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε με αποτέλεσμα τη φυλάκισή τους για 167 ημέρες στην Τουρκία, το ΓΕΕΘΑ άμεσα έδωσε εντολή στο ΓΕΣ να διεξάγει ΕΔΕ.

Και αυτή η ΕΔΕ σίγουρα δεν θα μπορεί να έχει αξιόπιστο πόρισμα αν δεν υπάρξουν οι καταθέσεις των δύο κύριων μαρτύρων, του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

Είναι σίγουρο λοιπόν, ότι οι επίσημες καταθέσεις των δύο στρατιωτικών όταν τελειώσει η άδεια που έχουν λάβει θα δώσει τη πλήρη εικόνα των όσων διαδραματίστηκαν τη 1η Μαρτίου στον Έβρο αλλά και τις όποιες ευθύνες εντοπιστούν.

Στην Ελλάδα όμως τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα. Επί 167 ημέρες όλη η Ελλάδα ευχόταν να αποφυλακιστούν γρήγορα οι δύο στρατιωτικοί και όταν αυτό έγινε άρχισε το προσφιλές ελληνικό «σπορ» της υψηλής κριτικής από τους απανταχού …ειδήμονες.

Εδώ και τουλάχιστον τρείς ημέρες είναι ότι έχει εμφανιστεί ο κάθε πολιτικός, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και κάθε άλλος στην κυριολεξία άσχετος άνδρας ή γυναίκα και έχει εξαπολύσει ανθρωποφαγική επίθεση κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα δύο παιδιά και στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Γράφουν και μιλάνε ως «μάχιμοι», υποδεικνύοντας τι θα έπρεπε να κάνουν τη στιγμή της σύλληψης, με τι μέσο θα έπρεπε να επιστρέψουν, που θα έπρεπε να πάνε με το που θα πατούσαν το πόδι τους στην Ελλάδα, που πρέπει να πάρουν μετάθεση, αν πρέπει να πάρουν μετάθεση ή να τους χαρακτηρίσουν προδότες επειδή παρέδωσαν τα όπλα κ.α..

Θα συνιστούσαμε όλοι αυτοί να μαζευτούν λιγάκι και να σεβαστούν τους δύο νέους στρατιωτικούς και τα όσα βίωσαν 167 ημέρες στις τούρκικες φυλακές.

Χρειάζεται πρώτα και κύρια η ανθρώπινη διαχείρισή τους. Ας βρουν λοιπόν να ασχοληθούν με κάτι άλλο στο διαδίκτυο και να το παίξουν «Ράμπο» και ο Στρατός είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπίσει την υπόθεση με τον δέοντα επαγγελματισμό που έχει και με την ανάλογη ευαισθησία στους δύο στρατιωτικούς.

LEAVE A REPLY