ΣΜΥΡΝΙΕΣ

Ζήσαμε μεγάλες στιγμές, ιστορικές κατά μία έννοια. Έχοντας επιλύσει μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων και ευρισκόμενοι σε καλό δόμο δια την επίλυσην ΟΛΩΝ των προβλημάτων των ΕΔ της πολύπαθης πατρίδος, πλακωθήκαμε και για τις στολές.

Ποιές στολές; Αυτές ντε που φοράει ο κύριος ΥΕΘΑ μας όταν περιδιαβαίνει τα σύνορα και τα ξερονήσια κι όταν πατάει σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Έγραψε ο Στρατηγός Κωσταράκος τα αυτονόητα (όχι για τον Πάνο Καμμένο και τους θαυμαστές του) σχετικά με τις στρατιωτικές στολές, το συμβολισμό και τη σημειολογία τους. Κι έγινε ο χαμός. Ο ΥΕΘΑ θιγμένος και προσβεβλημένος, από τα αυτονόητα του Στρατηγού, βγήκε επισήμως στο Twittter, να κατακεραυνώσει το Στρατηγό. Και μαζί μ΄αυτόν κι όλο το fun club του στα social media για να στηρίξει το ίνδαλμά του. Κι άρχισε το πάρτι που μου θύμισε τις Σμυρνιές στις προσφυγικές γειτονιές που έβγαιναν στο δρόμο κι έβγαζαν η μία της άλλης “τ΄άπλυτα” στη φόρα.

Μας είπε ο ΥΕΘΑ πως γλίτωσε τον Έλληνα φορολογούμενο από τις ατασθαλίες και τις υπερβολές του Στρατηγού (μάγειρες, υπασπιστές, ιπποκόμοι, κλπ.), λες κι ήταν άλλος αυτός που ψήφιζε τις μειώσεις των συντάξεων και τις αυξήσεις στη φορολογία τα προηγούμενα χρόνια κι όχι ο ίδιος.  Αλλά βλέπεις όσο πλησιάζουν οι ρημάδες οι εκλογές τόσο θα πληθαίνουν οι εθνοσωτήρες, οι Ζορό της κοινωνίας και οι λοιπές δημοκρατικές και λαϊκές δυνάμεις.

Υπάρχει κι η άλλη διάσταση βέβαια που λέγεται κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Κι εκεί το παιχνίδι έχει χοντρύνει επικίνδυνα με απρόβλεπτες συνέπειες. Τα γνωστά γραφεία στοιχημάτων έχουν αρχίσει να παίζουν τα ρέστα τους.

Άλλοι “βλέπουν” Α/ΓΕΣ για επόμενο Α/ΓΕΕΘΑ, άλλοι ποντάρουν στον Α/ΓΕΑ ενώ άρχισε δειλά δειλά κι ο Α/ΓΕΝ να μπαίνει στην κούρσα. Η ουσία είναι μία: Υπάρχουν κι άλλοι που ενδιαφέρονται για το θέμα αυτό με αλλοδαπή προέλευση, πέρα από τον Ατλαντικό. Γιατί; Για πολλούς λόγους, από την αναβάθμιση των F-16 μέχρι και για την Κυπριακή ΑΟΖ. Κι εκεί υπάρχουν διιστάμενες απόψεις σχετικά με τον ποιόν στηρίζουν οι Αμερικανοί φίλοι μας. Γιατί σίγουρα κάποιον στηρίζουν.

Αλλά όπως και να έχει το πράγμα, ένα είναι το σίγουρο: Το Kammenos Fun Club έχει δικιά του ατζέντα: Για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει το ΓΕΣ κι ο αρχηγός του. Τα θεματάκια με το ΓΕΣ είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη και ως δια μαγείας είναι πάντα αρνητικά. Ακόμη δε περισσότερο για όλα φταίει ο Αρχηγός του.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι φταίει για πολλά και κυρίως για το γεγονός πως έχει τη συνείδησή του καθαρή. Αλλά πόσοι καταλαβαίνουν από συνείδηση; Καταλαβαίνουν αυτοί που με λαδιές και φτηνές πολιτικές κομπίνες έχουν γίνει αστέρια της πολιτικής ή μήπως καταλαβαίνουν εκείνοι που με συκοφαντίες, εκβιασμούς και συστηματική “υπόγεια” εργασία έχουν λασπώσει και καταστρέψει καριέρες και ζωές;

Το κακό είναι πως ο πολύς ο κόσμος δεν πιάνει μία από αυτά που πραγματικά συμβαίνουν, αρκεί να πάρει τ’ αναδρομικά, να επιβιώσει όπως μπορεί και να βγάλει την οργή του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Εκεί που νύχτα μέρα κάποιοι βρίζουν όλο τον κόσμο, εκεί που δεν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας και πολιτισμού (τι είναι αυτό πάλι;).

Το τι βλέπουν τα μάτια μας από τα σχόλια διαφόρων σχετικών και άσχετων με τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν περιγράφεται. Απ’ όλα τα καλά έχει ο μπαχτσές. Σε επίπεδο υβριστικών φράσεων και λέξεων ξεπερνάνε κάθε φαντασία.

Και μετά μιλάμε για τον ΥΕΘΑ που για να διασωθεί πολιτικά είναι ικανός να κάνει τα πάντα, να παραιτείται κάθε μέρα, να πουλάει φούμαρα και φτηνό πατριωτισμό αλλά κυρίως να πληγώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να πολώνει τα στελέχη τους.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το παίξουμε σωτήρες και τιμητές της ηθικής τάξης (εδώ πέφτει και γέλιο), αλλά μερικές διαπιστώσεις είναι κραυγαλέες και δυστυχώς οδηγούν σε ενέργειες που κάνουν μεγάλη ζημιά και στην κοινωνία αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι διχασμοί, η πόλωση και οι ακρότητες έχουν στείλει πρόωρα στον άλλο κόσμο πολλούς Έλληνες από τα χέρια άλλων Ελλήνων. Κι επειδή δεν έχουμε μείνει πολλοί ακόμα θα ήταν σκόπιμο να είμαστε πιο προσεκτικοί ΟΛΟΙ μας.

Οι λαδιές που γίνονται σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, οι εκλογές που έρχονται αλλά όλο αργούν, οι στολές που είναι σύμβολα αλλά έχουν καταντήσει θεατρικές ενδυμασίες και οι Σμυρνιές στις προσφυγικές γειτονιές που θα ντρέπονταν για όσα λέγονται και γράφονται στο δημόσιο λόγο, αποδίδουν σημειολογικά ένα περιβάλλον που μοχθήσαμε πολύ να χτίσουμε.

Γιατί ήταν δίκαιο και το κατορθώσαμε. Και εις άλλα με υγεία.

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY