Φρεγάτα Κανάρησ

Να παρουσιάσει ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν στο χείλος ενός θερμότατου επεισοδίου επιχειρεί με πρωτοσέλιδό της η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ για την έκδοση δύο παράλληλων Navtex

 

Συνεχίζει το παιχνίδι της άθλιας προπαγάνδας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων η Τουρκία προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις κυρίως για εσωτερική κατανάλωση του κλυδωνιζόμενου Ερντογάν που βλέπει να χάνει τη λαϊκή υποστήριξη με ταχείς ρυθμούς.

Στη ρητορική των fake news, μόλις δύο ημέρες μετά το fake video του Τούρκου υπουργού Άμυνας πάνω από το Αιγαίο, η Τουρκία μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, αναφέρει πως οι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου κοντά σε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Ωστόσο, ούτε το τουρκικό ούτε το ελληνικό ναυτικό εμφανίστηκαν στην περιοχή που οι δύο χώρες κήρυξαν Navtex για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων αυτό αποτελεί πάγια τακτική της Άγκυρας όταν η Αθήνα επιλέγει να ανταπαντήσει με αντίστοιχες Navtex στις ενέργειες της Τουρκίας.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι χθες τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα κήρυξαν Navtex στην ίδια περιοχή, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, για ασκήσεις του ναυτικού τους με πραγματικά πυρά, δεν υπήρξε στην περιοχή καμία απολύτως κινητοποίηση.

Προκλητικό πρωτοσέλιδο της Σαφάκ

Στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα υπό τον τίτλο «Πρόσεξε μην πλησιάσεις» γράφει ότι έφερε στο χείλος θερμού επεισοδίου η έκδοση δύο παράλληλων NAVTEX από το ελληνικό και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ταυτόχρονα για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, περιοχές τις οποίες η Τουρκία θεωρεί ως μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πρώτα η Τουρκία κήρυξε NAVTEX στις 29 Αυγούστου και ακολούθησε κήρυξη NAVTEX από την Ελλάδα στις 30 Αυγούστου ως απάντηση. Ωστόσο η Τουρκία ανταπάντησε προειδοποιώντας την Ελλάδα ότι πρόκειται για περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας» και ότι είναι άκυρη η ελληνική NAVTEX.

Η Αθήνα δεν απάντησε σε αυτή την ανακοίνωση, ούτε και το πολεμικό ναυτικό της αντέδρασε, Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ αν και στις 4 Σεπτεμβρίου ανέβηκε η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο ‘νότιο σύνορο της Γαλάζιας Πατρίδας’, τελικά η Αθήνα δεν τόλμησε να ξεπεράσει τα όρια που χάραξε η Άγκυρα.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/hellasjournal.com

LEAVE A REPLY