Οκτώ τούρκοι αξιωματικοί

Το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών επανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει περισσότερα για την έκδοσή τους στην Τουρκία.

 

 

Σε δηλώσεις για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν διαφύγει στην Ελλάδα το 2016 μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, προχώρησε ο εκπρόσωπος κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας AKP, Ομέρ Τσελίκ, κάνοντας μάλιστα μνεία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποστέλλοντάς του μήνυμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε ότι από την οικογένειά του γνωρίζει τι είναι πραξικόπημα, καθώς ο πατέρας του είχε διαφύγει στην Τουρκία, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες, για την «επιστροφή των τρομοκρατών στην Τουρκία».

Ο ίδιος προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, μετά από συνεδρίαση του κόμματος.

Ο Τσελίκ, μεταξύ άλλων και στον απόηχο των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά είναι γνωστό ότι δεν κρατά τις υποσχέσεις της.

 

 

Πηγή:sputniknews.gr

LEAVE A REPLY