Πολεμική Αεροπορία

Περίεργη άποψη για την οικονομία χρημάτων έχουν στο ΥΠΕΘΑ που δεν βλέπουν την Πολεμική Αεροπορία που παραδίδει μαθήματα.

Του ΚΩΣΤΑ ΑΤΤΙΑ

Πρίν λίγες εβδομάδες, και ενώ ήταν ακόμα Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο πτέραρχος (Ι) ε.α. Χρήστος Βαΐτσης μιλώντας σε δημοσιογράφους στην αίθουσα που φέρει το όνομα του ηρωικού αντισμήναρχου Μαρίνου Μητραλέξη εξηγούσε τον αγώνα που γίνεται για να σωθεί και το τελευταίο λεπτό του ευρώ.

Κάθε δαπάνη εξεταζόταν ξανά και ξανά και γινόταν λεπτομερής αναζήτηση εναλλακτικών και φθηνότερων επιλογών. Απο τις κοπιώδεις προσπάθειες που έκανε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προκειμένου η Πολεμική Αεροπορία να βρεί λεφτά δεν γλίτωσαν ούτε οι ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Με χρήση ιδίων μέσων και με πάρα πολύ δουλειά που έβαλαν τα στελέχη της Π.Α. σήμερα η Αεροπορία έχει καταφέρει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό να φύγει απο την «εποχή του χαρτιού» και να περάσει στην ηλεκτρονική διεκπεραίωση της αλληλογραφίας της κερδίζοντας χρόνο, παρουσιάζοντας οικολογική συμπεριφορά και κυρίως εξοικονομώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Αυτό το θετικό παράδειγμα της Πολεμικής Αεροπορίας το ακολουθούν ήδη στενά και τα υπόλοιπα Επιτελεία αλλά όχι και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο όπως φαίνεται εξακολουθεί να προτιμάει πιο παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας, πιο χρονοβόρους, πιο γραφειοκρατικούς και πιο ακριβούς.

Μόνο για το διάστημα απο την 1η Απριλίου 2017 ώς τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή για μόλις 6 μήνες το υπουργείο έχει προϋπολογίσει με προχθεσινή του απόφαση και μόνο για τα κρατικά ΕΛΤΑ να δώσει ως 310.500 ευρώ ακολουθώντας βέβαια την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης που επιμένει παραδοσιακά εγκρίνοντας σχετικά κονδύλια.

Πάνω απο 1.700 ευρώ την ημέρα δηλαδή χώρια τα υπόλοιπα κόστη, χαρτιά, μελάνια, φάκελοι.

Μας περισσεύουν;

LEAVE A REPLY