Στη πολιτική το ψέμα είναι αυτονόητο και αναγκαίο. Είναι εξευτελιστικό όμως η υποκρισία το να εκφράζεις δημόσια μια άποψη αλλά να πιστεύεις κάτι άλλο.

 

 

Το ψέμα στην πολιτική είναι αυτονόητο, μην πούμε κι αναγκαίο. Σε μια Ελληνική ταινία ο εξαιρετικός ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος έπαιξε με μεγάλη επιτυχία τον ψεύτη – βοηθό ενός βουλευτή. Είναι σχεδόν σίγουρο πως και σήμερα υπάρχουν τέτοιοι ταλαντούχοι ψεύτες στην πολιτική, έχουν όμως εξελιχθεί και μάλιστα προς το καλύτερο. Όπως είπαμε πριν το ψέμα στην πολιτική μπορεί να είναι και αναγκαίο.

Εκείνο όμως που πραγματικά είναι εξευτελιστικό, είναι η υποκρισία το να εκφράζεις δημόσια μια άποψη αλλά να πιστεύεις κάτι άλλο. Είναι μια τακτική που τη ζήσαμε κατά κόρον τα τελευταία χρόνια με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τα «αριστερά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έσκιζαν μνημόνια και κόπτονταν για τις λαϊκές τάξεις, δεν το είχαν σε τίποτα να κάνουν το άσπρο μαύρο ανατρέποντας κι αυτό ακόμα το δημοψήφισμα, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τον Ελληνικό λαό. Αφού «κατήργησαν» τον ΕΝΦΙΑ και θεσμοθότησαν κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ (που είναι αυτό;), αφού μείωσαν τα διόδια (που οι ίδιοι δεν πλήρωναν πριν) κι αφού ασφολήθηκαν με τα σοβαρά θέματα των ομοφυλοφίλων και των κοινωνικά αποκλεισμένων τρανσέξουαλ, αποφάσισαν να λύσουν και τα εθνικά θέματα.

Από την άλλη μεριά οι πατριώτες των ΑΝΕΛ, αφού έσκισαν κι αυτοί τα μνημόνια, αφού ψήφισαν ΟΛΑ τα μέτρα που φτωχοποίησαν ακόμα περισσότερο την Ελληνική κοινωνία, μας είπε ο αρχηγός τους Πάνος Καμμένος τα ακόλουθα: Η διαπραγμάτεσυη για το Σκοπιανό ήταν πολύ καλή, αλλά το Μακεδονία δε θα το ψηφίσουμε, αλλά τη κυβέρνηση δε θα τη ρίξουμε γιατί έδωσε λύση στο εθνικό θέμα με την οποία δε συμφωνούμε. Πως το λένε όλο αυτό;

Πες ρε φίλε, δε ρίχνω την κυβέρνηση γιατί γουστάρω να είμαι Υπουργός και γιατί τρώνε από τα χεράκια μου κόσμος και κοσμάκης. Θα ήταν πολύ πιο τίμιο από το να λες αυτές τις αρλούμπες και να ξευτιλίζεσαι κι εσύ αλλά και το κόμμα σου. Πες πως στηρίζω το ΣΥΡΙΖΑ γιατί αν κάνω αλλιώς θα έχουμε θεματάκια, η καρέκλα μου μ’ ενδιαφέρει πιο πολύ από την όποια λύση στο Σκοπιανό και θα είσαι ο καλύτερος του χωριού. Αφού έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα ξαναμπείς στη Βουλή, τουλάχιστον μην υποκρίνεσαι τον πατριώτη γιατί απλά δεν είσαι.

Όσο για τον πρωθυπουργό και τους λοιπούς ΣΥΡΙΖΑίους που έλυσαν το πρόβλημα δεν υπάρχει καμία ελπίδα: Θα τους φάμε στη μάπα μέχρι την τελευταία μέρα που θα μπορούν να είναι στην εξουσία, ακόμα κι αν χρειαστεί να πουλήσουν τη μάνα τους. Κι αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο. Το χειρότερο όμως είναι πως οδηγούν τα πράγματα σ’ ένα σημείο πολύ επικίνδυνο: Στο διχασμό, για μια ακόμα φορά, του Ελληνικού λαού.

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY