Σαν κοινωνία έχουμε πολλά στραβά αλλά και πολλά καλά. Η τελευταία πολύνεκρη τραγωδία με την πυρκαγιά στην Αττική μας τα φανέρωσε όλα.

Μας έδειξε πόσο εύκολα ξεχνάμε αλλά και πόσο καλά ανταποκρινόμαστε στον πόνο του διπλανού μας, μας δίδαξε πως είναι να είμαστε ενωμένοι απέναντι στον κίνδυνο και μας εμφάνισε και μια άλλη πλευρά: Εκείνη της ανηθικότητας που σε κάθε περίπτωση ήταν εμφανής και πριν αλλά τώρα απέδειξε την αμετροέπειά της.

Δημοσιογράφοι, δημοσιογραφίσκοι, πολιτευτές κι άλλα «ομορφόπαιδα» κυρίως από το χώρο των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών και της πολιτικής, τα βάλανε ακόμα και με τους πεθαμένους. Άλλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία ή όχι, γνωστοί ρουφιάνοι της πιάτσας, τα έχωναν στις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους. Κάποιοι ακόμα καλύτεροι, βρήκαν ευκαιρία να παίξουν παιχνιδάκια επικοινωνιακού χαρακτήρα για τ’ αφεντικά τους, επίσημα κι ανεπίσημα.

Η γελοιότητα και η βλακεία στο μέγιστο βαθμό, μαζί βέβαια με την ανήθικη συμπεριφορά που χρόνια τώρα αποτελεί τον τρόπο επιβίωσης τους. Από τα καλύτερα που είδαμε ήταν δημοσίευμα που βρήκε το Στρατό Ξηράς ανοργάνωτο και εν πολλοίς άχρηστο.

Ποιος το έβγαλε; Γνωστό «ομορφόπαιδο» που δε χάνει ευκαιρία να τα χώνει και στο Στρατό και στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του. Δε θ’ ασχοληθούμε μαζί του, είναι χάσιμο χρόνου. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να κοιτάξει κανείς τις εικόνες και τα βίντεο από τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων από τις πρώτες κιόλας ώρες αυτής της καταστροφής.

Άλλη ωραία έκπληξη ήταν αυτή εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με λόγο και ύφος λίγο πολύ βγαλμένο από την Παλαιά Διαθήκη. Αμαρτίες, αμαρτωλοί, Σόδομα και Γόμμορα κι άλλα τέτοια. Το καλό ήταν πως βρήκαν υποστηρικτές στο δημόσιο λόγο, και μάλιστα θερμούς. Αυτό το “ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλέτω” ποιος να το είπε άραγε;

Κάποιοι έκαναν υπαινιγμούς, γιατί έτσι ξέρουν μόνο, για την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, πως δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και πολλά άλλα ωραία. Ο αρμόδιος υπουργός τα έκανε, κατά δήλωσή του, όλα τέλεια. Η Περιφερειάρχης, που να είναι άραγε, επίσης. Ο ΥΕΘΑ – ας μην είχε τους Αρχηγούς των Επιτελείων – ήταν αναρμόδιος και έκανε και κριτική στους κατοίκους που μετράγανε νεκρούς, γιατί παραβίασαν το νόμο. Η αντιπολίτευση έχει καταστρώσει σχέδιο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της, για το πως θα πλήξει την κυβέρνηση.

Αφήσαμε τελευταίο τον πρωθυπουργό, που το έριξε στο μελόδραμα, στην επικοινωνιακή επιχείρηση “η κυβέρνηση τα κάνει όλα και σε καλές τιμές” και θυμήθηκε και το αριστερό του παρελθόν. Είναι κοντά οι εκλογές;

Εμείς εδώ, θα στηρίζουμε πάντα τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι έχουν κάνει, και τώρα και πάντα όποτε η κοινωνία και η πατρίδα το ζητήσει. Θα αναδεικνύουμε εκείνους που με το λόγο και τις πράξεις τους βοηθούν την κοινωνία να γίνει καλύτερη. Και φυσικά θα αγνοούμε όλα εκείνα τα ανθρωπάρια που χρησιμοποιούν τον ανθρώπινο πόνο και τις εθνικές καταστροφές για να βγάλουν «μεροκαματάκι» από τις γενναιόδωρες χορηγίες των προσωρινών αφεντικών τους.

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY