Το Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3 ORION έτοιμο να πετάξει ξανά στον ουρανό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Δείτε το βίντεο.

 

Το πρώτο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3 ORION, κάνει δοκιμαστικές πτήσεις προκειμένου να είναι έτοιμο ώστε να παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό. Το βίντεο με τη δοκιμαστική πτήση είναι από το αεροδρόμιο της Τανάγρας προκειμένου να γίνουν οι τελικές παρατηρήσεις και να ενταχθεί κανονικά στο δυναμικό των ΕΔ.

Η δοκιμαστική πτήση που έγινε χθες ήταν στο πλαίσιο υφιστάμενου προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αεροσκαφών ομοίου τύπου που διαθέτει το ΠΝ. Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΠΝ σε εθνικό και συμμαχικό πλαίσιο.

Το P-3 ORION είναι το προσωπικό στοίχημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη το οποίο «κυνήγησε» να υλοποιηθεί και ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Να σημειωθεί ότι η παράδοση αυτή θα γίνει σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, την ώρα που η Τουρκία ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το P-3 ORION είναι αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) που χρησιμοποιείται από πολλές αεροπορίες σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε ρόλους ναυτικής περιπολίας (maritime patrol), αναγνώρισης (reconnaissance) και ανθυποβρυχιακού πολέμου (anti-submarine warfare).

 

LEAVE A REPLY