ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Παραμονές του τελικού για το παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Όλη η φίλαθλη χώρα περιμένει να δει το ντέρμπι. Ένας όμως μπορεί να πει πως η αγάπη του για την ομάδα του, του κόστισε την…αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Ποιος είναι ο Στρατηγός ε.α. που ως νεαρός Ανθυπομοίραρχος βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου γιατί…πετάχτηκε από την θέση του μετά την επιτυχία του ΠΑΟΚ να σκοράρει απέναντι στην ΑΕΚ με αποτέλεσμα να φύγει το πηλήκιο του και να ξεσηκωθεί όλο το γηπέδο;

Την αποκάλυψη έκαναν συνάδελφοι του με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του «Από τον Έβρο…στην Κατεχάκη» οι οποίοι είχαν διαβάσει την σχετική αφήγηση.

Πρόκειται για τον Στρατηγό ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιο Δημοσχάκη, βουλευτή της ΝΔ σήμερα, που αποφάσισε στο βιβλίο – εξομολόγηση να περιγράψει γνωστές και άγνωστες στιγμές της πορείας του για να ωφεληθούν όπως λέει οι νεότεροι συνάδελφοι του από τις εμπειρίες του.
 

Η …«κόκκινη κάρτα»

Δημοασχάκης

Ο γεννημένος στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου Έβρου Α. Δημοσχάκης δεν θα μπορούσε να μην είναι ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν μάλλον εύκολο να το υποθέσουν όλοι. Αυτό που δεν μπορούσαν να προβλέψουν όταν τον έστειλαν στην ηλικία των περίπου 22 ετών σε μέτρα ασφαλείας στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ήταν το τι θα επακολούθουσε.

Ήταν η εποχή των Κούδα, Αποστολίδη, Σαράφη, Ασλανίδη, κτλ. Το ποδόσφαιρο είχε άλλη δόξα και τα πάθη ήταν πιο μεγάλα.

Ο Α. Δημοσχάκης, Ανθυπομοίραρχος τότε, ήταν στα μέτρα ασφαλείας, καθισμένος μπροστά από τους επισήμους.
 

Όλοι περίμεναν να σκοράρει η ΑΕΚ αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ έβαλε ανέλπιστο γκολ και το γήπεδο είδε έναν αστυνομικό να πετάγεται, να του φεύγει το πηλήκιο και να γιορτάζει μαζί με την ομάδα του.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Ο τότε Διοικητής του Α.Τ. Νέας Φιλαδελφείας που ειχε καταφέρει να έχει ιδιαίτερη εκτίμηση σε ολο τον κόσμο της Νέας Φιλαδέλφειας ανέλαβε να ηρεμήσει τα πνεύματα πηγαίνοντας τον ΠΑΟΚτζή αστυνομικό στο κέντρο του γήπέδου για να δουν όλοι το νεαρό της ηλικίας του. Εν συνεχεία ο μετέπειτα Στρατηγός είδε «κόκκινη κάρτα» και απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο συνοδεία συναδέλφων του.

Όπως λέει ο ίδιος από τέτοια περιστατικά και την διαχείρηση τους αντλεί κανείς πολύτιμες συμβουλές. Για αυτό και ο ίδιος τα μοιράζεται όλα στο βιβλίο του, τα έσοδα του οποίου θα πάνε σε κοινωφελείς σκοπούς.

Μάλιστα για του λόγου το αληθές αναφέρει και την τελευταία του εμπειρία από αγωνιστικούς χώρους.
 

Τα μέτρα ασφαλείας σε τελικό Champions League, Λίβερπουλ – Μίλαν όταν πήρε το «ΟΚ» από τους Ευρωπαίους συναδέλφους του να εφαρμόσει το σχέδιο του που μετέπειτα, λόγω της επιτυχίας του, έγινε ο «μπούσουλας» για τις Ευρωπαικές αστυνομικές αρχές οι οποίες είχαν υποφέρει πάρα πολλά επεισόδια σε τέτοιους τελικούς.

Ο επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.  είχε ακόμα την επιχειρησιακή ευθύνη στις τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004), καθώς και στα αγωνίσματα ανοικτού δρόμου. Ενώ και τα παιδιά του έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό, ως κολυμβητές στον Άρη, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ, κτλ
 

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY