Παράδοση - Παραλαβή ΕΛΔΥΚΟ-3/11

Με όλες τις τιμές πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της ΕΛΔΥΚΟ-3/11 στο στρατόπεδο «FILM CITY» στην Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο.

 

 

Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «FILM CITY», στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, η τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της ΕΛΔΥΚΟ-3/11.

Τον Ιούνιο 1999 και στο πλαίσιο της αποχώρησης των Γιουγκοσλαβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο το ΝΑΤΟ, μετά από έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ, αποφάσισε την ανάπτυξη μιας Πολυεθνικής Στρατιωτικής δύναμης, για την εγκαθίδρυση και διατήρηση ασφαλούς περιβάλλοντος στην περιοχή.

Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ στις 11 Ιουνίου 1999, η Ελλάδα συμμετείχε με Δύναμη επιπέδου Ταξιαρχίας, με την ονομασία Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ).

Η αποστολή της είναι η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για τους κατοίκους του Κοσσυφοπεδίου και η ασφαλής επιστροφή των προσφύγων και των εκτοπισμένων.

Η Ταξιαρχία εγκαταστάθηκε σε στρατόπεδα στις περιοχές Κόσοβο Πόλιε (Στρατόπεδο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»), ΟΥΡΟΣΕΒΑΤΣ (Στρατόπεδο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ») και ΜΗΤΡΟΒΙΤΣΑΣ. (Στρατόπεδο «TOBACCO FACTORY»).

Τα ανωτέρω Στρατόπεδα δημιουργήθηκαν εξ ολοκλήρου και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τους Έλληνες στρατιωτικούς – κυρίως από τους άνδρες που ανήκαν στο 34 Τάγμα Μηχανικού.

Το Σεπτέμβριο 2012, το Μ/Κ ΤΠ Νοτίου Τομέα μεταστάθμευσε στο Στρατηγείο της KFOR στην ΠΡΙΣΤΙΝΑ και ανέλαβε τη φύλαξη του Στρατοπέδου «FILM CITY», ενώ παράλληλα η δύναμη προσωπικού μειώθηκε, σε Λόχο.

Κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, το ΓΕΣ συμμετέχει στην επιχείρηση με τις παρακάτω δυνάμεις – μεμονωμένο προσωπικό:
• Λόχο Φύλαξης του Στρατηγείου της KFOR, δυνάμεως 90 στελεχών.
• Επιτελείς στο Στρατηγείο της Επιχείρησης.
• Ομάδες Συνδέσμων – Παρατηρητών στο Βόρειο Τομέα, δυνάμεως 21 Στελεχών.
• Προσωπικό στα ανεξάρτητα γραφεία του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική (NLO Skopje, NATO MLO Belgrade).
• Τμήμα Υποστήριξης Λιμένα [Sea Port Ops Unit (SPOU)] στη Θεσσαλονίκη.
• Ένα Λόχο Γενικών Μεταφορών (ORF Mulitinational Transport Coy), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, για τη μεταφορά εφεδρειών του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.

 

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY