ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Να συντρίψει τα «κεφάλια των Κούρδων» απείλησε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε τελετή στο Καϊσέρι.

 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις του θα «συντρίψουν τα κεφάλια» των κουρδικών δυνάμεων εάν δεν ολοκληρώσουν την επιχείρηση απομάκρυνσης από τη συνοριακή περιοχή.

«Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα (κατάπαυσης του πυρός). Η διαδικασία αυτή θα λήξει την Τρίτη το βράδυ. Αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία, δεν θα περιμένουμε, όπως και πριν. Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε να καταστρέφουμε τρομοκράτες», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε τελετή στο Καϊσέρι, στην κεντρική Τουρκία το Σάββατο.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα «υλοποιήσει τα δικά της σχέδια» εάν δεν μπορέσει να επιτύχει λύση με τη Ρωσία σχετικά με τις συριακές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι σχεδιάζει να συζητήσει την εκτόπιση των συριακών δυνάμεων σε μια «ασφαλή ζώνη» στη Συρία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την επόμενη εβδομάδα.

«Χθες, διεξήγαμε συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την Τρίτη θα συνεχίσουμε τον διάλογο με τον κ. Πούτιν», σημείωσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πούτιν θα ήταν άλλο ένα βήμα στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στη Συρία.

Η εκεχειρία έχει διάρκεια 120 ωρών και προβλέπει την απώθηση των κουρδικών δυνάμεων σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

 

Πηγή: sputniknews.gr

LEAVE A REPLY