ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ

Το μείζον θέμα της επιχειρούμενης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία δεν είναι ΜΟΝΟ πολιτικό αλλά εθνικό και ηθικό. Δεν αφορά μόνο την νόμιμη ή μη συμμετοχή ενός «εξουσιοδοτημένου» εκπροσώπου αλλά και την ακούσια ή εκούσια προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού Κοινοβουλίου για την υπόψη συμφωνία.

 

 

 

Είναι μέσα στις υποχρεώσεις του εξαγωγέα, δηλαδή της χώρας μας, αφού λάβει την άδεια από τις ΗΠΑ για την μεταπώληση, να ελέγξει την νομιμότητα όχι μόνο του τελικού χρήστη αλλά και του οποιοδήποτε ενδιάμεσου «εξουσιοδοτημένου» εκπροσώπου. Πρωτίστως όμως πρέπει να ελέγξει και να διασφαλίσει τον προβαλλόμενο από τον αγοραστή «σκοπό της χρήσης». Αν φυσικά μπορεί.

Ποιοι είναι αυτοί που εμπλέκονται στον έλεγχο; Περιγράφεται στην ελληνική νομοθεσία που όλοι επικαλούμαστε με δημοκρατικό σθένος και ίσως δεν έκαναν ή δεν τους επέτρεψαν να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Η χώρα μας θα διασυρθεί διεθνώς ακόμη μια φορά συνέπεια της «ακούσιας» ύπνωσης του ελληνικού Κοινοβουλίου και λανθασμένων αντανακλαστικών, συνέπεια των διεθνών υποχρεώσεών της σε Οργανισμούς, τους οποίους συμμετέχει δια του Υπουργείου Εξωτερικών και προφανώς δεν τήρησε.

Κι αυτό γιατί πέρα από την εξέταση της νομιμότητας της διαδικασίας, παρουσιάζεται ως μεγάλη επιτυχία η προσπάθεια «διακρατικής» πώλησης έναντι 66 εκ. ευρώ πυρομαχικών σε μια χώρα, η οποία «αποδεδειγμένα» θα τα χρησιμοποιήσει στην εμπλοκή της, ως επικεφαλής δυνάμεων συνασπισμού εναντίον της ΥΕΜΕΝΗΣ.

Η χώρα μας ως μέλος Διεθνών Συνθηκών είναι πιθανόν να κληθεί προκειμένου να εξεταστεί εάν παραβιάζει συνθήκες, τις οποίες έχει υπογράψει, όπως την ΑΤΤ (the Arms Trade Treaty), την Κοινή θέση Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), Βασικές Αρχές του ΟΑΣΕ(Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη),όπως και το Εθνικό Δίκαιο.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά μήπως γίνει αντιληπτό στους «κοπτόμενους» των «δικαιώματων των λαών» ότι πυροβόλα 105 χιλ. για τη χρήση των προς πώληση πυρομαχικών ΔΕΝ διαθέτει το Υπ. Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας αλλά ΜΟΝΟ η Εθνοφρουρά (υπαγόμενη απευθείας στον Βασιλιά με διαφορετική δομή διοικήσεως), τα οποία έχει μεταφέρει στην ΥΕΜΕΝΗ.

Όσο για τις παρωχημένες λόγω ορίου ηλικίας 4.000 βόμβες ελεύθερης πτώσης 500 λιβρών, τις οποίες με μεγάλη ευκολία παρουσιάζει το ΥΠΕΘΑ δημόσια, νομίζουμε δεν χρειάζεται να έχει αντίληψη επί στρατιωτικών θεμάτων ένας εκπρόσωπος της πολιτείας για να καταλάβει ότι θα χρησιμοποιηθούν άμεσα (λόγω επιχειρησιακής ημερομηνίας λήξης) και χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό στην γενοκτονία της ΥΕΜΕΝΗΣ, εκτός εάν σχεδιάζεται άσκηση μεγάλης κλίμακας! Η παρακάτω φωτογραφία μαρτυρά την αξιοπιστία των πυρομαχικών που αλόγιστα και χωρίς ηθικούς φραγμούς ρίπτονται κατά αμάχων.

ΥΕΜΕΝΗ

Το ποσό των 66 εκ. ευρώ θα έχανε λοιπόν ή έχασε το ελληνικό κράτος, όταν ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο επενδύσεις 11 δισ. ευρώ και προσκαλεί παράλληλα τον αραβικό κόσμο για τουριστικές επενδύσεις, οι οποίες ευτυχώς δεν επιφέρουν τουλάχιστον άμεσα οποιασδήποτε μορφής γενοκτονία.

Προσπαθείτε λοιπόν να μας πείσετε ότι με τα 66 εκ.«βαμμένα με αίμα», το ΥΕΘΑ θα σωζόταν;

Μάλλον συνεχίζεται να απευθύνεστε σε κοινό με ανύπαρκτη νοημοσύνη ή συναισθηματική νοημοσύνη, επιλέξτε όποιο σας ταιριάζει.

Όσο για τα ελληνικά ΜΜΕ ποτέ δεν είναι αργά να αναφερθούν στον μεγαλύτερο λιμό, τον οποίο τα Ηνωμένα Έθνη γνωστοποιούν επίσημα αλλά επιδεικτικά αγνοούν, διότι ίσως η 48ωρη αποφυλάκιση ενός καταδικασμένου σε ισόβια αμετανόητου τρομοκράτη με τουλάχιστον 11 δολοφονίες είναι σημαντικότερη από τον αφανισμό που θα προκαλούσαν 300.000 βλήματα πυροβολικού και 4.000 βόμβες ελεύθερης πτώσης!!!

ΥΕΜΕΝΗ

Ποτέ όμως δεν είναι αργά.

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν η αριστερά … στην χώρα των λωτοφάγων, η οποία περιμένει ίσως να καταγγελθούν ως εγκλήματα πολέμου τα συμβαίνοντα στην ΥΕΜΕΝΗ όπως και στο συντηρητικό Ηνωμένο Βασίλειο των παράκτιων εταιρειών και μετά να ενεργοποιηθεί συναισθηματικά.

«Οποιαδήποτε απόφαση για το κατά πόσον έχουν σημειωθεί συγκεκριμένα διεθνή εγκλήματα πολέμου είναι θέμα διεθνούς δικαστικής απόφασης και όχι κυβερνήσεων ή εξωδικαστικών οργάνων» – «Any judgement on whether specific international war crimes have occurred is a matter for international judicial decision rather than for governments or non-judicial bodies.»

Μέχρι τότε μπορείτε να πουλάτε ότι θέλετε, όπου θέλετε και παράλληλα να εκφράζεται της αλληλεγγύη σας στους απανταχού φτωχούς και πρόσφυγες εμπόλεμων ζωνών ως μη ιμπεριαλιστές και αριστεροί υπογράφοντας δραματικές αλλά χωρίς αποτέλεσμα κοινές προτάσεις ψηφίσματος.

Πηγή: https://asymmetricthreats.wordpress.com

Διαβάστε επίσης:

Η «ύποπτη διακρατική» πώληση στην Σαουδική Αραβία

Όσα (δεν) αποκαλύπτει το έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας

 

LEAVE A REPLY