Πάσχα Τσίπρας ΝΑΣΚΕ

Πάσχα 2017 – Ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία στις διακοπές του μαζί με την ξεκούραση του να κάνει και μια έκπληξη στο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έγινε γνωστό ότι την Κυριακή 16 Απριλίου 2017 ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα 2017, επισκέφθηκε το Ναυτικό Σταθμό Κερκύρας (ΝΑΣΚΕ), όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε έτσι και την δική του στρατιωτική θητεία αφού ο πρωθυπουργός είχε υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στον πρωθυπουργό με την ευκαιρία της επίσκεψης του, του έκαναν δώρο ένα αντίτυπο του βιβλίου ΄΄1900΄΄ έκδοσης ΓΕΝ.

Το εν λόγω πόνημα αποτελεί ένα ναυτικό ιστορικό διήγημα, το οποίο φιλοξενεί τις περιπέτειες του Ευδρόμου ΄΄ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ΄΄ με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Παύλο Κουντουριώτη, κατά τον πρώτο υπερατλαντικό πλου ελληνικού πολεμικού πλοίου το καλοκαίρι του 1900, με κύρια αποστολή την επίδειξη της ελληνικής Σημαίας στην ομογένεια της Αμερικής .

Πάσχα Τσίπρας ΝΑΣΚΕ Πάσχα Τσίπρας ΝΑΣΚΕ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ γεννήθηκε στην Ύδρα το 1855, κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1874 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1878.

Στις 8 Ιουλίου 1911 παρέλαβε Κυβερνήτης του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ το οποίο απέπλευσε από την Αγγλία στις 20 Αυγούστου και κατέπλευσε στο Φάληρο την 1η Σεπτεμβρίου 1911 όπου του έγινε ενθουσιώδης υποδοχή.

Λίγο πριν τον πρώτο Βαλκανικό πόλεμο, προήχθει σε Αρχηγό Στόλου του Αιγαίου.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ διατέλεσε Υπουργός Ναυτικών με την κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το 1920 του απονεμήθει ο βαθμός του Ναυάρχου και τo 1926 κατέλαβε το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το 1927 έγινε δολοφονική απόπειρα εναντίον του κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά.

Πέθανε στις 21 Αυγούστου του 1935 σε ηλικία 80 ετών.

LEAVE A REPLY