Ουδέτερη αεροδρόμιο

Τα περιφερειακά αεροδρόμια πέρασαν σε ιδιωτικά χέρια. Η κυβέρνηση με ανακοίνωση της λέει πως σε 15 μέρες θα εισπράξει το ποσό που έχει συμφωνήσει.

«Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα (σ.σ. Κυριακή του Πάσχα είναι η 16η Απριλίου), θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια» αναφέρει η κυβέρνηση για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.

Η διαδικασία όπως είναι γνωστό καθυστέρησε και η κυβέρνηση λέει πως για την αργοπορία στην ολοκλήρωση ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση υπογραμμίζοντας: «Οι διαδικασίες επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014.

Η κυβέρνηση κατέβαλλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά τους όρους για τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο. Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης».

Όπως προκύπτει το κόστος κάθε αεροδρομίου για τον αγοραστή είναι (μέσος όρος) κάτω από τα 100 εκ. ευρώ, ενώ η χρήση τους από το ελληνικό δημόσιο θα έχει και επιβαρύνσεις που θα πληρώνονται στον νέο ιδιοκτήτη που είναι γερμανικών συμφερόντων.

LEAVE A REPLY