ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Αληθινή αστυνομική ιστορία
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ– Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

 

 

Οι δύο επίδοξοι διαρρήκτες , ο Αρίστος με τον Τέλη με πλούσιο ποινικό μητρώο για κλοπές διαμερισμάτων ,είχαν βάλει στο μάτι μία πολύ όμορφη μονοκατοικία κάποιου ευκατάστατου πολίτη,η οποία ήταν κτισμένη στην άκρη της πόλης με περιβάλλον από δένδρα, γκαζόν, πέργκολα, ψησταριά και άλλες ανέσεις , ενώ επίσης ο ιδιοκτήτης είχε και περιστερώνα στον περίβολο της κατοικίας του γιατί είχε χόμπυ το πέταγμα των περιστεριών .
Για μέρες παρακολουθούσαν τις κινήσεις της οικογένειας και έτσι ένα βράδυ που οι σύζυγοι είχαν κάποια νυχτερινή έξοδο, αποφάσισαν να ” μπουκάρουν” στο σπίτι γιατί είχαν την ελπίδα ότι ”θα έβγαζαν γερή μπάζα” σε χρήματα,κοσμήματα και άλλα είδη αξίας.
Την κατάλληλη λοιπόν ώρα πήδηξαν τον εξωτερικό τοίχο και τα κάγκελα και κατευθύνθηκαν προς το εσωτερικό μέρος της κατοικίας με τα …απαραίτητα διαρρηκτικά σύνεργα. Πλησιάζοντας προς το παράθυρο που επέλεξαν να παραβιάσουν, άκουσαν ξαφνικά πίσω τους γρυλίσματα σκυλιών .
Εκείνη τη στιγμή ”μαρμάρωσαν” γιατί δεν είχαν υπολογίσει ότι οι ιδιοκτήτες είχαν προνοήσει για την ασφάλειά τους να διατηρούν τρία μεγαλόσωμα σκυλιά,δύο ντόπερμαν και ένα ροντβάιλερ.
Τα σκυλιά άρχισαν να τους πλησιάζουν με άγριες διαθέσεις και οι εισβολείς ενστικτωδώς άρχισαν να τρέχουν σαν τον ….Γιουσέιντ Μπόλτ ,”τρεχάτε ποδαράκια μου…” προς το βάθος του κήπου ενώ τα σκυλιά τους πλησίαζαν απειλητικά .
Εκεί βρήκαν κατά τύχη την πόρτα του περιστερώνα και σε μηδέν χρόνο και δεύτερη σκέψη την άνοιξαν και μπήκαν μέσα ενώ τα σκυλιά ”χαλούσαν τον κόσμο” με τα γαυγίσματά τους και την επιθετική τους διάθεση.
Τα περιστέρια αναστατώθηκαν και άρχισαν να κάνουν πτήσεις πάνω από τα κεφάλια τους και να γίνεται ”ο κακός χαμός”.
Ο Αρίστος με τον Τέλη ταμπουρώθηκαν και έτρεμαν με την ιδέα και μόνο ότι τα θηρία μπορεί να παραβιάσουν το πλέγμα και θα εισβάλουν μέσα,οπότε…….ποιός τη χάρη τους !!!
Ο Αρίστος από την τρομάρα του άρχισε να λοξυγκιάζεται και να ….πέρδεται δυνατά και συνεχώς με την εκτόξευση …αερίων μαζών με ”τυμπανοκρουσίες” και ”μεθυστικά γαλλικά αρώματα ”…
Ο Τέλης του φώναζε να σταματήσει ,γιατί δεν άντεχε άλλο ….
[Ο διάλογος εξελίχθηκε ως εξής ,σύμφωνα με την αφήγησή τους αργότερα στην Ασφάλεια].
—Αρίστο σταμάτα να κλ…..Δεν αντέχω άλλο Θα σε πλακώσω στο ξύλο . Τι έφαγες σήμερα,κρεμμύδια, σκόρδα,χαλασμένα φασόλια,η…….και βρωμοκοπάνε οι κλ…….σου ;
—Ρε Τέλη δεν μπορώ να σταματήσω .Όταν φοβάμαι πολύ δεν μπορώ να κρατηθώ και συνέχεια …αερίζομαι γιατί έτσι μου βγαίνει,είναι ψυχολογικό.
—Και τι θα γίνει ρε με τα ψυχολογικά σου . Εγώ θα πεθάνω από ασφυξία,έχω και τη βρώμα από τα περιστέρια. Θα σου βάλω να το ξέρεις,πορδοβούλωμα. Θα σταματήσεις,η θα ανοίξω τη πόρτα να μπούν μέσα τα λυσσασμένα….
—Για κάνε πώς ανοίγεις τη πορτούλα. Οι ”λουλούδες” ξέρεις τι χαρούλες θα κάνουν ; Ε ρε γλέντια…Βλέπω ότι εσένα γουστάρουν περισσότερο…γιατί σε …συμπάθησαν .
—Δεν γίνεται άλλο ρε θα λιποθυμήσω. Δεν καταλαβαίνεις ;
Μετά από λίγη ώρα ένας γείτονας άκουσε τη φασαρία και πήγε κοντά για να δεί τι συμβαίνει. Τα σκυλιά τον γνώριζαν και σταμάτησαν το γαύγισμα. Ο γείτονας όμως άκουγε μέσα από τον περιστερώνα ήχους από τον λόξυγκα και τους ….κανονιοβολισμούς του Αρίστου.
—Είναι κανένας μέσα ; Φώναξε. Δεν πήρε απάντηση, αλλά οι …ομοβροντίες συνεχίζονταν . Τότε κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε , οπότε είπε.
—Καλά εγώ θα ανοίξω τη πόρτα του περιστερώνα για να δούν τα  σκυλάκια τι συμβαίνει. Τότε αμέσως ο Τέλης απάντησε με όλη τη δύναμη της φωνής του.   —-Όχι,όχι τη πόρτα.
—Πουλάκια μου τι προτιμάτε τα ντόπερμαν και το ροντβάιλερ που κάνουν ”εξαιρετική δουλειά με εγγυημένο απότέλεσμα”,η την Αστυνομία ;
—Τους μπάτσους, τους μπάτσους, χίλιες φορές τους μπάτσους,-αποκρίθηκε ο Αρίστος-,όχι αυτά τα σκασμένα ….
Έτσι λοιπόν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού και οι επίδοξοι κλέφτες κατέληξαν στο ….γνώριμο περιβάλλον τους ,στην Ασφάλεια,αφού  γλύτωσαν από ….του χάρου τα δόντια.
Παραπέμφθηκαν αρμοδίως για απόπειρα κοπής ,με την επιβαρυντική περίπτωση της κλοπής περιστεριών,αφού έτσι ομολόγησαν…
Ο Αρίστος σταμάτησε να ….εκτονώνεται μόνο όταν μπήκε στο περιπολικό της Αστυνομίας και σιγουρεύθηκε ότι δεν τον κυνηγούν ….τα σκυλιά.
ΣΗΜ.
Τα ονόματα δεν είναι πραγματικά.

LEAVE A REPLY