Μετά από πολλούς αγώνες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κατάφερε να μην καταργηθεί η αυτοτέλεια του Ειδικού Λογαριασμού του ν.826/1978

 

 

Αίσιο αποτέλεσμα είχε ο αγώνας των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ),  καθώς όπως αναφέρει σήμερα σε επιστολή της προς τις Ενώσεις – μέλη της θα διατηρηθεί τελικά η αυτοτέλεια του Ειδικού Λογαριασμού του ν.826/1978.

Όπως τονίζει η ΠΟΑΣΥ στην επιστολή της: «Ο αγώνας που δώσαμε για την διασφάλιση του Ειδικού Λογαριασμού του ν.826/1978 είχε αίσιο αποτέλεσμα, καθώς η Κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τις εύλογες διαμαρτυρίες μας και έκανε αποδεκτό το αίτημά μας όπως αυτό διατυπώθηκε τόσο στα σχετικά έγγραφά μας προς τα αρμόδια υπουργεία (τα υπ’ αριθ. 506/1/46γ από 09-12-2016, 200/4/253 από 14-07-2017, 200/4/252 από 10-07-2017 και το υπ’ αριθ. 103 από 08-12-2016 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά) όσο και κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις».
Το νομοσχέδιο εισάγεται προς ψήφιση αύριο, και στο επίμαχο άρθρο 139, διατηρούνται μόνο οι παράγραφοι 1 και 2, ενώ αποσύρονται οι παράγραφοι 3-7 κατόπιν αποδοχής του σχετικού αιτήματός μας.

Η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της το δίκαιο αίτημά μας προκειμένου να μην καταργηθεί η αυτοτέλεια του Ειδικού Λογαριασμού και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή του βοηθήματος στους συναδέλφους που πραγματικά το έχουν ανάγκη και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, αφού ο Λογαριασμός αυτός τροφοδοτείται από τις εισφορές των αστυνομικών και η διαχείρισή του διέπεται από πνεύμα αλληλεγγύης και αλτρουισμού.

Αυτήν την αναγκαιότητα που πήγε να καταργηθεί, προβάλλαμε ως Ομοσπονδία και η Κυβέρνηση αφουγκράστηκε και αναγνώρισε τελικά το δίκαιο του αιτήματός μας, μη απεμπολώντας τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας που οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε ιδίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης και παρατεταμένης λιτότητας».


Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY