Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκε με τον αρμόδιο για θέματα ασφαλείας του πολίτη, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη δημιουργία βαθμολογίου και οικονομικά ζητήματα του κλάδου των αστυνομικών υπαλλήλων. Πιθανότατα η συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα δεν έβγαλε “λευκό καπνό”.
Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ :
Αθήνα, 06 Σεπτεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 605/9/92

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΑΣΥ)

Χθες, μεσημβρινές ώρες, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας, κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών, κ. Βασίλη ΠΑΝΤΑΖΗ, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο ΤΟΣΚΑ, προκειμένου να συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα του Κλάδου μας.Από πλευράς μας, ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός βαθμολογίου που θα αφορά όλους τους συναδέλφους, βασιζόμενο, τόσο στις σημερινές υποχρεώσεις του Σώματος, όσο και στις οικονομικοασφαλιστικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας τα τελευταία μνημονιακά έτη. Αναπτύξαμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών, αλλά και στο έργο των συναδέλφων μας, από τη μη άμεση εκκαθάριση – ενταλματοποίηση των δαπανών και υπομνημάτων αντίστοιχα, ζητώντας του την επιτάχυνση των διαδικασιών, μετά και από τη πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που αφορά τα έτη 2014, 2015, 2016 και 2017.

Επίσης, επαναλάβαμε όλα τα εκκρεμή οικονομικά θέματα που ταλανίζουν τον εργασιακό μας χώρο (Αποφάσεις του ΣτΕ κ.λπ.). Εκτενή αναφορά, τέλος, έγινε και για τα ασφαλιστικά ζητήματα αρμοδιότητάς του, δίδοντας έμφαση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την άμεση καταβολή των βοηθημάτων του προσφάτως διασωθέντος ερανικού λογαριασμού ν.826/78 του ΤΕΑΠΑΣΑ, ευχαριστώντας τον που αφουγκράστηκε τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας και προέβη στην αντίστοιχη νομοθετική βελτίωση.

Ο κ. Υπουργός, από την πλευρά του, μας γνώρισε ότι το θέμα του βαθμολογίου είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει τα Σώματα Ασφαλείας, σε σύγκριση πάντα με τις Ένοπλες Δυνάμεις που προσαρμόστηκαν άμεσα στις πρώτες ασφαλιστικές παρεμβάσεις της πολιτείας το έτος 2010 και επιθυμία του είναι να γίνουν όλες αυτές οι αλλαγές, ώστε να διαμορφωθεί ένα υγιές και βιώσιμο βαθμολόγιο. Αναφορικά με την ενταλματοποίηση των δαπανών – υπομνημάτων, μας γνώρισε ότι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που έλαβε χώρα με δική του μέριμνα, δίνει τη δυνατότητα στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου να προχωρήσει σε άμεσες εκκαθαρίσεις – ενταλματοποιήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που απασχολούνται σε αυτή.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα του Κλάδου, μας ενημέρωσε ότι παρακολουθεί αυτά από κοντά και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών στόχων της χώρας. Τέλος, για τον ειδικό λογαριασμό του ΤΕΑΠΑΣΑ, δεσμεύτηκε ότι η έκδοση των απαιτούμενων διοικητικών πράξεων θα λάβουν χώρα το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να τύχουν της αντίστοιχης βοήθειας οι αναξιοπαθούντες συνάδελφοί μας.

Η Ομοσπονδία μας, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, θα συνεχίσει τον πολύπλευρο αγώνα της για να καλυφθούν τα ελλείμματα που υπάρχουν με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων στην υλοποίηση των ώριμων αιτημάτων που κατά καιρούς έχουμε υποβάλλει και τα οποία ενώ τυγχάνουν της λεκτικής στήριξης εκ μέρους τους, στην πράξη καρκινοβατούν είτε δεν επιλύονται με την αναμενόμενη ανταπόκριση προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση στο συνάδελφο και στις αστυνομικές Υπηρεσίες συνολικά.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνο

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY