Βουλή

Δύο Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων έδωσαν το παρών στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής.

Η σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής των Εξοπλιστικών Θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης είχε προγραμματιστεί από καιρό.

Όπως είναι φυσικό λόγω του φλέγοντος θέματος των βλημάτων που θα πήγαιναν στην Σαουδική Αραβία υπήρξαν και οι σχετικές αναφορές από τους Βουλευτές.

Η Ν.Δ. δια του Αναστάσιου Δημοσχάκη ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να χαμηλώσει τους τόνους σε ότι αφορά τα πυρά που εκτοξεύει κατά Στρατιωτικών.


Δείτε: Στρατιωτικοί – Διπλωμάτες: Να ετοιμάζουν…βαλίτσες;


 

Από εκεί και πέρα, καθώς στην αίθουσα ήταν παροντες ο Α/ΓΕΝ και ο Α/ΓΕΑ λόγω της ατζέντας της σημερινής συνεδρίασης, η οποία όπως είπαμε είχε καθοριστεί πριν καιρό και αφορούσε κάποια υποπρογράμματα εξοπλιστικών, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης βρήκε την ευκαιρία να περάσει μέσω των Αρχηγών και ένα μήνυμα προς όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως είπε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης της Ν.Δ. το κόμμα του υπόσχεται πως ως κυβέρνηση θα διασφαλίσει με διαφάνεια οτι το στράτευμα θα έχει στα χέρια του όλα όσα μέσα χρειάζεται ενώ συμπλήρωσε πως αντίθετα με τα βέλη που εκτοξεύει η κυβέρνηση η Ν.Δ. περιβάλλει με εμπιστοσύνη όλα τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται πως στην συνεδρίαση ήταν παρών και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ με την ΝΔ όμως να έχει δια του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη ζητήσει να έρθουν για να ρίξουν φως στην υπόθεση μια σειρά από πρόσωπα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Βουλή να σχηματίσει άποψη.


Δείτε: Μητσοτάκης: Να έρθει ο Ναύαρχος και ο Ταξίαρχος στην Βουλή


 

LEAVE A REPLY