ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΛΟΧΙΩΝ ΤΑΞΗΣ 2019 ΣΜΥ

Ο ΥΦΕΘΑ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αρκετούς θαυμαστές αλλά και πολλούς που τον αντιμάχονται.

Είναι αλήθεια πως δεν έχει συνηθίσει ακόμα το νέο του ρόλο, όντας στρατιώτης για μια ολόκληρη ζωή, ταγμένος στο καθήκον. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όμως μια πολιτική θέση απαιτεί πολλά περισσότερα από έναν “καλό και τίμιο στρατιώτη”. Ίσως να απαιτεί και χαρακτηριστικά που δε συνάδουν με την προσωπικότητά του.

Οι “ορκισμένοι” εχθροί του ΥΦΕΘΑ, από την όχι μακρινή εποχή που ήταν Α/ΓΕΣ του την είχαν στημένη. Με τη βοήθεια κάποιων (δεν τους ξέρουμε φυσικά) από κάποιο Επιτελείο (ούτε κι αυτό το γνωρίζουμε) διέρρευσαν έγγραφο από το Στρατιωτικό του Γραφείο σχετικά με την πρωτοβουλία που πήρε να ανακινήσει θέμα για τη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών.

Κι εκεί έγινε ο κακός χαμός, σε ενημερωτικούς ιστότοπους, σε κοινωνικά δίκτυα, σε κουβέντες καφενείων κι όπου αλλού μπορεί ο καθένας να φανταστεί. Χωρίς κανείς να γνωρίζει τι προβλέπει αυτή η πρόταση, άρχισαν οι αντιδράσεις, τα «μπινελίκια» και οι άλλες ωραίες Ελληνικές εκφράσεις βλακείας και υποτίμησης κάθε έννοιας λογικής.

Θίχτηκαν οι απόφοιτοι της ΣΜΥ, θίχτηκαν κάποιοι συνδικαλιστές, ζορίστηκαν κάποιοι καλοβολεμένοι δικηγόροι που ασχολούνται με τα των στρατιωτικών και πάει λέγοντας.

Ανακαλύψαμε κρίση στη σχέση ΥΕΘΑ – ΥΦΕΘΑ, «τσιμπήσαμε» μίνι κυβερνητική κρίση, και το καλύτερο ξανακούσαμε για πολλοστή φορά για ...κρίσεις Αρχηγών. Βέβαια εδώ που τα λέμε κάποιος από τους Αρχηγούς ενδεχομένως να τις αποζητά αυτές τις κρίσεις αλλά πιθανότατα αυτό δε θα συμβεί πριν από το νέο έτος.

Κι όλα αυτά για μια πρόταση. Που να γίνει δηλαδή η πρόταση νομοσχέδιο, θα έχουμε γενικό μπλακ άουτ στο Στράτευμα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι “αγωνιστικές” δηλώσεις και σχεδιάστηκαν οι πρώτες «επαναστατικές» κινητοποιήσεις! Αυτά τα πρωτοφανή που έχουμε δει και ακούσει εσχάτως αναφορικά με το θέμα αυτό δεν περιποιούν τιμή σε κείνους που τα λένε και τα γράφουν. Ενδεχομένως όμως εξυπηρετούν εκείνους που ζορίζονται με την όποια αλλαγή πάει να γίνει. Όπως είπε και φίλος από το Πολεμικό Ναυτικό σε μια τελετή παράδοσης – παραλαβής στην ομάδα των Αξιωματικών ήταν περίπου 70 άτομα ενώ στην ομάδα των Υπαξιωματικών καμιά 30αριά.

Η παροιμία “ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε” ταιριάζει γάντι εδώ. Μόνο που υπάρχει κι ένα μυστικό: Πως θα “φάμε” το Στεφανή. Γιατί πραγματικά αυτός ήταν ο στόχος κι όχι η αγάπη για τους Υπαξιωματικούς που έφερε και τη διαρροή του στρατιωτικού εγγράφου αλλά και την στρεβλή εκμετάλλευσή του.

Από τη στιγμή λοιπόν που έγιναν γνωστές και οι σύμφωνες απόψεις των Επιτελείων στην πρόταση για δημιουργίας Σώματος Υπαξιωματικών άρχισε νέος γύρος επιθέσεων στον ΥΦΕΘΑ με την πάγια πλέον τακτική και φρασεολογία. Είπαμε, δεν τον έχει μάθει καλά ακόμα το νέο του ρόλο ο Στρατηγός αλλά πιθανότατα είναι και καλός μαθητής και αρκετά γρήγορος. Ο χρόνος θα δείξει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γνωστές τακτικές σε οποιοδηποτε χώρο πανε να γίνουν αλλαγές ,οι οποίες θεωρούνται αναγκαίες.Αμα βρεθεί καποια φορά ενας πρωθυπουργός που θ αντέξει το περίφημο πολιτικό κόστος…κάτι μπορεί να γίνει. Δε μπορώ να θυμηθώ την ελληνική ταινία στην οποία ο ηθοποιός ελεγε:”αν βρεθεί κάνας τρελλός…..” νομίζω ο Λογοθετιδης.
    Διαβάζω αρθρο καθηγητη αναπληρωτή της γεωπολιτική ο οποιος διδασκει στη σχολη Ευελπίδων πως οι ΗΠΑ αποτι φαίνεται διάλεξαν και πάλι για σύμμαχο την Τουρκία επειδή μπλα μπλα μπλα μπλα. Ερωτηση, στους ευέλπιδες διδασκει την προσωπική του αντίληψη και κρίση ή την πραγματικότητα που βασίζεται σε συμφωνίες ,διπλωματικες οδους κλπ;
    Ρωτάω επειδή διαρρεουν φήμες για πανεπιστήμιο εθνικής άμυνας και στη σχολή αξιωματικών του ελληνικού στρατού δεν φαίνεται να υπαρχει ουτε καν η κατεύθυνση του κ.Παναγιωτόπουλου μετα την συνάντηση με Πομπεο ή υπαρχει; Ανεξηγητο.

LEAVE A REPLY