ΕΥΠ

Τι συμβαίνει στην ΕΥΠ και ποιους τελικά ενοχλεί ο νέος Διοικητής της. Είναι ο μόνος που δεν είναι ευπρόσδεκτος ή υπάρχουν κι άλλοι.

Πολλούς και διάφορους και για μια σειρά λόγους που μάλλον αποτελούν αφορμές για να περιορίσουν ή και να ματαιώσουν τις επερχόμενες αλλαγές στην Υπηρεσία, φαίνεται πως η τοποθέτηση του Πάνου Κοντολέων ως νέου Διοικητή της ΕΥΠ και η άμεση τοποθέτηση τριών Υποδιοικητών “χάλασε” πολλούς μέσα στην Υπηρεσία.

Η παρουσία δε του Βασίλη Γκρίζη ως Α’ Υποδιοικητή είχε αρκετά μεγάλες αντιδράσεις, καθώς ο πρώην Διευθυντής και εν ολίγοις εμπνευστής του ΚΕΜΕΑ δεν είχε μεγάλες συμπάθειες στην ΕΥΠ.

Κι επειδή πολλές φορές όταν δε μπορείς να χτυπήσεις το …γαϊδούρι χτυπάς το «σαμάρι», ο αδύναμος κρίκος υπήρξε ο Πάνος Κοντολέων και τα πτυχία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την εγκυρότητα των τυπικών προσόντων του Πάνου Κοντολέοντα, αλλά εκείνοι που ζορίζονται είναι όσοι θα χάσουν τη βολή τους από τη νέα δομή και το διαφορετικό τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Η τοποθέτηση των άλλων δύο Υποδιοικητών αλλά και η θεσμοθέτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, αποδυναμώνουν φορείς που μέχρι τώρα δρούσαν με αρκετούς βαθμούς ελευθερίας. Κατά συνέπεια, τόσο κύκλοι που έχουν άμεση σχέση με την υπηρεσία αλλά και κύκλοι που κινούνται περιφερειακά αυτής, μάλλον θα χάσουν κάποια προνόμια κι ενδεχομένως κι άλλα οφέλη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το “ψάξιμο” από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) των πτυχίων του Πάνου Κοντολέοντα όσο και κάποιων ατυχών γεγονότων στην καριέρα και τη ζωή των Υποδιοικητών. Τι θα κερδίσει το κόμμα τους απ’ αυτή την αντιπαράθεση; Εκτός κι αν μιλάμε για εκτός κόμματος “φίλους” του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν την ΕΥΠ υπηρεσία “δευτέρας ταχύτητας”. Για ποιό λόγο; Μα απλά για να συνεχίσουν να βολεύονται και να βολεύουν.

LEAVE A REPLY