Τι σχέση έχει η Πολεμική Αεροπορία με τα δέντρα και τα ηλεκτροφόρα καλώδια και γιατί η 111ΠΜ βρέθηκε στην Σκόπελο;

Η γνωστή συνταγή που καλεί τις Ένοπλες Δυνάμεις να λύσουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει στην επικράτεια, κυρίως μετά απο θεομηνίες, φυσικές καταστροφές, κτλ  και φυσικά να το κανουν γρήγορα, αποτελεσματικά και δωρεάν, συνεχίζει να εφαρμόζεται με επιτυχία.

Έτσι στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας φόρτωσαν οχήματα, πήραν τον εξοπλισμό τους, και άφησαν πίσω τους την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Νέα Αγχίαλο για να βοηθήσουν για ακόμα μια φορά δίνοντας τα όλα.

Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν από τη Τετάρτη 11 έως την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στη νήσο Σκόπελο με σκοπό τη συνδρομή τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ολόκληρη την χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρότατες χιονοπτώσεις το προηγούμενο διάστημα.


Το προσωπικό της Μονάδας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκτέλεσε εργασίες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού αλλά και για την ηλεκτροδότηση του.

Φυσικά, και με δεδομένο πως αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας ολόκληρος ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει σε ετοιμότητα για να επέμβει όπου χρειαστεί όπως έκανε και το περασμένο διάστημα απεγκλωβιζοντας κόσμο και καθαρίζοντας απο τα χιόνια δρόμους με οχήματα των ΕΔ.

 

LEAVE A REPLY